Zondag 3e Divisie: Quick laat OSS’20 kansloos op Nieuw Hanenburg

Op deze CPC-loop-zondag was het rustiger dan normaal op Nieuw Hanenburg. Wellicht dat velen zich aan het inspannen waren met deze loop, in de wetenschap dat je dan ook langs het Quick-terrein komt. De wel aanwezigen konden van het lekkere weer, maar ook van een prima wedstrijd genieten, waarin Quick uiteindelijk nog mild was voor de tegenstander.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Haantjes een gretigheid zien, die vorige week ver te zoeken was. Het leverde al binnen enkele minuten een enorme kans op, toen een terugspeelbal in de voeten van Frank van der Heiden werd gespeeld. Die was waarschijnlijk geschrokken van de mogelijkheid en het lukte hem niet om deze kans al meteen te benutten. Het bleek de opmaat naar meer, want Quick domineerde de wedstrijd. Veel aanvallen werden met goed combinatiespel opgebouwd en dit leverde ook al enkele kleine kansen op, maar geen treffers.

Toch was de gretigheid soms ook te nadrukkelijk aanwezig en ging Isaac Dijkhuizen te hard door op zijn tegenspeler. Enkele wedstrijden terug kreeg hij voor een vergelijkbare overtreding een directe rode kaart, maar ditmaal kon hij blij zijn met slechts een gele kaart. Toch was het vooral eenrichtingsverkeer richting het Brabantse doel. Na een half uur spelen werd het goede spel dan eindelijk ook beloond met een doelpunt. Uit een vrije trap van de zijkant zette Thomas van Haaften zijn hoofd tegen de bal en knikte de openingstreffer snoeihard tegen de touwen: 1-0.

Balast

Na de treffer leek er een balast van de schouders te zijn aan Quick-kant en ging het heerlijk vrijuit voetballen. Dit sorteerde dan ook in enkele grote kansen, maar op de één of andere manier wilde de bal er niet in. Schoten werden ternauwernood geblokt, of de OSS’20-doelman bleek een te grote sta-in-de-weg. Hierdoor was de tussenstand bij het nuttigen van de thee slechts 1-0 en waren de bezoekers nog niet afgeschreven. Ondanks dat de Brabanders de eerste helft geen enkele kans hadden weten te noteren.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Quick viel aan en had achterin weinig te duchten van OSS’20. Met goed voetbal werden ook enkele grote kansen afgedwongen, maar vielen de doelpunten maar niet. Frank van der Heiden kopte tegen de lat en enkele voorzetten misten de juiste finesse om binnengelopen te worden. Zelfs toen een bekeken schot van Rachid Bouyaouzan tegen de touwen leek te vliegen, kon de OSS’20-doelman de inzet nog net tot hoekschop verwerken. Zo bleef het eigenlijk nog te spannend, want het scorebord had eigenlijk al meerdere keren bediend moeten zijn.

Zenuwachtig

Aangezien de doelpunten, ondanks het enorme veldoverwicht, maar uitbleven, werden de eerste toeschouwers toch wat zenuwachtig. Het zal toch niet fout gaan in de lijn met alle voetbalwetten. Gelukkig voor Quick waren die nog niet nodig, want met nog twintig minuten op de klok viel eindelijk de bevrijdende tweede treffer. Na een snelle aanval werd de bal teruggelegd op Rachid Bouyaouzan, die van ver een ziedend schot in huis had. Door het gladde veld versnelde de bal na de stuit en was de OSS’20-doelman kansloos: 2-0.

Bij de bezoekers brak er na deze treffer iets en Quick rook bloed. Meteen werd de volgende aanval weer ingezet en deze was ook doeltreffend. Het was een doelpunt van de invallers, want Lennaert Massar had een piekfijne voorzet in huis die schitterend werd binnengekopt door Mo Oukhattou voor de 3-0. Binnen enkele minuten werd de wedstrijd zo definitief beslist en speelden de Haantjes de wedstrijd rustig uit. Slechts in de slotfase moest doelman Patrick Zunderdorp nog eenmaal handelend optreden, door een van richting veranderd schot te keren. Anders had zijn tenue ongewassen terug de tas in gekund.

Overtuigend

Quick won zeer overtuigend van OSS’20 en met name de manier waarop stemde menigeen tevreden. Volgende week is Quick vrij, maar de drie wedstrijden daarna zullen bepalend zijn voor het restant van de competitie. Quick speelt dan tegen tegenstanders die lager op de ranglijst staan en bij evenveel overwinningen zijn de Haantjes praktisch al veilig gespeeld ruim voor het einde van het seizoen. Eerst zal komende dinsdag nog tegen Wilhelmus gespeeld worden in de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Lees verder