Warming-up zaterdag 2E: MSV’71 gaat voor revanche na zevenklapper

MSV’71 heeft zaterdag na de afgang vorige week tegen RV&AV Overmaas iets recht te zetten tegen VOB. Maasdijk is nog volop in de race om de derde plek en treft in nacompetitie kandidaat De Egelantier Boys een gewillig slachtoffer.

Tekst: Peter Petit

Voor MSV’71 wacht zaterdag het uitduel tegen de Rotterdamse laagvlieger VOB, op de één na laatste plek degradatiekandidaat in deze klasse. De vraag is of de discipelen van hoofdtrainer Paul van Loenen het forse verlies van vorige week, 1-7 tegen mede koploper RV&AV Overmaas, mentaal te boven zijn gekomen. De Rotterdammers waren een maatje te groot voor het team uit Maassluis, dat met deze forse nederlaag tevens de ongeslagen status van dit jaar kwijt raakte. Duels tegen VOB verliepen in het verleden best moeizaam voor de Waterweg-bewoners. Van de zeven laatst gespeelde wedstrijden verloor MSV’71 er maar liefst vier met als absolute dieptepunt de 7-1 nederlaag in 2016. Maar van een ‘angstgegner’ is nu geen sprake meer. Oktober vorig jaar won MSV’71 de thuiswedstrijd nog met 2-0.

Goede serie

Het dit seizoen goed presterende Maasdijk, vierde op de ranglijst met uitzicht op ‘brons’  aan het eind van de rit, ontvangt zaterdag De Egelantier Boys. De thuisploeg van Dennis van den Steen is bezig aan een goede serie met vier zeges en één remise uit de laatste vijf wedstrijden. Na zeventien wedstrijden hebben de Maasdijkers sv Rotterdam United in zicht, beide teams strijden om de eervolle derde plek achter de in deze klasse ongenaakbare koplopers Hermes-DVS en RV&AV Overmaas. Het verschil tussen Maasdijk en sv Rotterdam United bedraagt slechts één luttel punt. Eerder dit seizoen versloeg Maasdijk de Egelantier Boys, een vereniging in 1957 ontstaan met een aantal DHZ-spelers uit de omgeving van de Rotterdamse Egelantierstraat, met 1-2.

Lees verder