Warming-up zaterdag 1B: Westlandse derby tussen sv Honselersdijk en VELO

Afgelopen weekend eindigde de topper tussen Die Haghe en DSO in een 2-2 gelijkspel, waardoor de ploeg van Bert de Best de koppositie behoudt in de eerste klasse B. sv Nootdorp nam na de 0-4 thuisnederlaag tegen sv Den Hoorn afscheid van trainer Marco Jalink.

Tekst: Hans Kulk

Het afscheid van Marco Jalink bij sv Nootdorp zat er na de recente nederlagen aan te komen. Deze week werd hem de wacht aangezegd. Tot aan het einde van het seizoen neemt Jeroen Struijs de honneurs waar bij de geelhemden. Struijs start met een uitduel tegen zekere degradant DHC, dat aan het eind van deze maand, tijdens de ledenvergadering, John van Zweden als nieuwe voorzitter hoopt te presenteren.

Op sportpark De Diepput ontmoeten ‘oude’ bekenden HVV en Wippolder elkaar. André Wetzel (foto) versus Mark Moen, een leuk affiche. Vorig seizoen pakte Wippolder ten koste van HVV de titel in de tweede klasse. Runner-up Die Haghe, dat afgelopen weekend dankzij Sander de Jong een punt veiligstelde tegen koploper DSO, gaat op bezoek bij Forum Sport. Steffens en consorten verloren afgelopen week ruim van VELO (4-0). De Wateringers spelen een uitduel tegen sv Honselersdijk en hopen in het kielzog van DSO en Die Haghe te blijven. Het DSO van Bert de Best is gastheer voor VUC, dat de punten in strijd tegen degradatie keihard nodig heeft.

Dat geldt ook voor UVS, dat gaat op bezoek bij sv Den Hoorn. Het laatste duel in 1B wordt op sportpark Adegeest afgewerkt. Voorschoten’97 versus Valken’68. De inzet? De vierde plek.

Lees verder