Concordia haalt Piet van der Valk binnen als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding

Vanaf het komende seizoen verwelkomt Concordia haar nieuwe Hoofd Jeugdopleiding, Piet van der Valk (foto). Van der Valk is zeer ervaren voetbaltrainer bij zowel jeugd als senioren. Hij is nu nog werkzaam bij Die Haghe, maar wil graag dichterbij huis gaan werken.

Een mooie aanleiding om de stap naar Concordia te maken. De functie van Hoofd Jeugdopleiding (HJO) is een nieuwe rol binnen de Concordia-voetbalorganisatie.

Concordia heeft de afgelopen jaren een enorme groei qua ledenaantal meegemaakt en daarom was er een groeiende behoefte aan het aantrekken van een ervaren Hoofd Jeugdopleiding, die leiding gaat geven aan het technisch kader binnen de jeugdafdeling, verder zal werken aan de structuur en de verdere ontwikkeling van trainers en spelers.

Verantwoordelijk

In deze hoedanigheid wordt Piet van der Valk ook verantwoordelijk voor de organisatie van trainingen van de onderbouw. Hij zal samenwerken met de Hoofd Voetbalontwikkeling (Martijn Leonard), de technisch coördinator bovenbouw (vanaf O13) en alle hoofdtrainers en leeftijdscoördinatoren in de jeugdafdeling.

Verleden

Piet van der Valk heeft in het verleden in het jeugdvoetbal gewerkt bij onder andere Die Haghe, Wilhelmus, DHC, Excelsior Maassluis, Westlandia en FC Utrecht. Piet van der Valk: ,,Afgelopen week heb ik het bestuur en de technische commissie van Die Haghe geïnformeerd over mijn vertrek aan het einde van het seizoen. Dit vertrek heeft te maken met persoonlijke redenen en niets met de geweldige club Die Haghe. waar ik een geweldige tijd heb gehad. Ik ben vervolgens zeer content dat ik afspraken heb kunnen maken met DSV Concordia. Een club waar veel potentie in zit en ook een vereniging waar een sterk kader aanwezig is. En ik kan ‘op mijn fiets’ naar de club.”

Professionaliseren

Voorzitter Sierk Coolsma van Concordia: ,,Concordia is constant in ontwikkeling, en we zijn al een aantal jaren bezig met het verder professionaliseren van de opleiding. Dat is ooit begonnen met het aannemen van gediplomeerde hoofdtrainers per leeftijdscategorie en vervolgens met technische coördinatie en het formuleren van de voetbalvisie, de zogenaamde Concordia Voetbalprincipes. De volgende stap breekt nu aan, we hebben ervaring nodig bij het verder organiseren en structureren van de opleiding. In de persoon van Piet van der Valk ontvangen we een zeer ervaren en bevlogen voetbaltrainer die zijn sporen heeft verdiend bij verschillende verenigingen in de regio. Bovendien denken we dat we met Piet ook een persoon aantrekken die goed past bij de toch wat unieke cultuur binnen deze vereniging. Bij zijn eerst bezoek aan de Brasserskade herkende hij gelijk een groot aantal mensen, dat geeft ons een goed gevoel.”

Piet van der Valk zal vanaf de zomer gaan starten bij Concordia. Tot die tijd zal hij al wel eens bij de club zijn als het werk bij Die Haghe dat toelaat. Hierover zijn goede afspraken gemaakt.

Lees verder