Zaterdag 4A: BSC’68 houdt druk op koploper Zevenhoven

Op eigen veld hield BSC’68 Meerburg onder de duim door zowel voor als na rust een keer te scoren. Dankzij de overwinning blijft BSC’68 koploper. Zevenhoven, dat van SJC met 4-1 won, blijft op drie punten volgen.

Een paar seconden na de aftrap kreeg BSC’68 een ingooi in het duel met Meerburg. Met een verre inworp bereikte Lody Dijkhuizen Lijon Korving in het strafschopgebied. Korving schoot vanuit de stuit de bal snoeihard in het dak van het doel: 1-0. BSC’68 was sterker in de duels en gaf de eerste helft niets weg en creëerde zelf nog een paar goede kansen.

In de tweede helft begon de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) wat behoudender, maar Meerburg kreeg geen kansen. In de zeventigste minuut dribbelde Lucas Plag richting het strafschopgebied. Zijn harde schot kon niet door de Zoeterwoudse doelman gecontroleerd worden. De bal ging via de handen van de doelman het doel in. BSC’68 kreeg nog wat kansen maar de stand bleef 2-0.