Zaterdag 3C: Eenvoudige zege voor OLIVEO, Ariston’80 niet langs LMO

SEP bood veel tegenstand aan lijstaanvoerder Zwarte Pijl, maar moest zich in het tweede bedrijf gewonnen geven. OLIVEO en DSVP blijven de Rotterdammers op gepaste afstand volgen. OLIVEO was sv Charlois ruim de baas en DSVP won nipt van VVOR. Zowel Ariston’80 als DHL speelden gelijk.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: MFH-Design & Sabine van Oosten

DHL – FC Maense

DHL hield een punt over aan de strijd met FC Maense. Op eigen veld keek DHL bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan. De bezoekers waren niet bij machte om de voorsprong vast te houden. Uit een hoekschop kon Marcus Slagveer de ploeg uit Delft op gelijke hoogte schieten: 1-1.

SEP – Zwarte Pijl

Tegen koploper Zwarte Pijl kwam het Delftse SEP halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een treffer van Tyler van Baalen. Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers een strafschop, maar die werd niet verzilverd. In de tweede helft sloeg Zwarte Pijl binnen een kwartier hard toe met drie treffers. In de slotfase werden daar nog twee doelpunten aan toegevoegd waardoor de eindstand 1-5 werd. (Foto’s boven: Sabine van Oosten, foto’s onder: MFH-Design)

Ariston’80 – LMO

In een gelijk opgaand duel gingen de teams zonder te scoren aan de thee. Ook bij het eindsignaal was de stand in evenwicht, maar hadden beide ploegen één keer gescoord. Ariston’80 verzuimde de kansen te benutten en een 2-0 voorsprong te nemen. In de 63e minuut schoot Timo Dijksman LMO naar een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later nam Bouwe van der Poel de gelijkmaker voor zijn rekening. Vlak voor tijd ontsnapte de ploeg van trainer Martin de Graaf aan een nederlaag. Doelman Daan van der Burg redde fraai op een goede kans van LMO: 1-1.

VVOR – DSVP

DSVP had moeite om het net te vinden tegen laagvlieger VVOR. In Rotterdam stond na de eerste helft nog steeds de 0-0 op het bord. Edward Jones bezorgde de ploeg uit Pijnacker uiteindelijk toch de overwinning, waardoor DSVP op de derde plaats blijft staan: 0-1.

OLIVEO – sv Charlois

Beide teams kwamen furieus uit de startblokken. Na drie minuten spelen stond het al 2-1 in het voordeel van OLIVEO. Bob Ruigrok nam de 1-0 en 2-1 voor zijn rekening. De thuisploeg bleef het net vinden en ging aan de thee met een 5-1 stand op het scorebord mede dankzij een rode kaart voor de bezoekers. Gerben Pels, Noah Boer en Niels Bentvelzen waren trefzeker namens OLIVEO. In de tweede helft deed OLIVEO het rustiger aan en kon alleen Sem van Venrooij nog scoren: 6-1.