Zaterdag 3A: DWO troeft Stompwijk’92 af, Blauw-Zwart blijft steken op gelijkspel

Na de achttiende speelronde staan zowel Blauw-Zwart als DWO op 36 punten. De Wassenaarders verspeelden punten aan Lugdunum. DWO was Stompwijk’92 nipt de baas in een uitduel.

Lugdunum – Blauw Zwart

In Leiden had Blauw-Zwart in de eerste helft de controle, maar liet te veel kansen liggen om het duel meteen te beslissen. Op aangeven van Bram Smit scoorde Kay Kronenburg de openingstreffer: 0-1. Ilias Assaban bediende daarna Smit die de 0-2 op het bord zette. In de tweede helft was het veldspel van Blauw-Zwart onherkenbaar en speelden de linies onsamenhangend. Lugdunum werd daardoor in haar kracht gezet en kon terugkomen tot 2-2.

Stompwijk’92 – DWO

In het uitduel bij Stompwijk’92 nam een sterk spelend DWO eenvoudig een 0-3 voorsprong door doelpunten van Kurtley de Windt, JP Nocento en Kael Zulu. Ook in de tweede helft kreeg de formatie van trainer Dennis Olman (foto) voldoende de kansen om de score uit te breiden, maar faalde in de afwerking. De thuisploeg rook haar kansen en kwam door doelpunten van Kevin van Bemmelen en Nick Ammerlaan nog gevaarlijk dichtbij: 2-3.  Door de overwinning nestelde DWO zich nog steviger op de vierde plaats vlak achter de topploegen.