Zaalvoetbal: FC Westland doet ook goede zaken tegen FC Marlène

Afgelopen vrijdagavond wisten de zaalvoetballers van FC Westland ook tegen het reserveteam van FC Marlène de volle winst te behalen. In een tumultueuze wedstrijd wist FC Westland na 2-2 halverwege de tweede helft door te drukken naar 6-3.

Tekst: Peter Botman

Door deze zege nam FC Westland vier punten voorsprong op FC Marlène en de andere hekkensluiter Het Vennewater. OACN Boys heeft één punt meer verzameld dan deze twee ploegen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de opdracht voor FC Westland om twee teams onder zich te houden om ook komend seizoen in de eerste divisie uit te komen. Die opgave zal niet eenvoudig zijn, want de complete top drie moet de degens nog kruisen met de ploeg van coach James Dhanai.

Dodelijk

FC Westland keek in sporthal Hoge Veld  al na veertig seconden tegen een 0-1 achterstand aan toen de ploeg na een intrap niet scherp was. Tot 3-3 dicteerde de thuisploeg de wedstrijd, maar de ploeg uit Heerhugowaard sloeg dodelijk toe na fouten aan FC Westland-zijde. FC Marlène kwam dan ook driemaal op voorsprong. In twee minuten tijd kwam FC Westland in de tweede helft van 3-3 naar 5-3.

Onvriendelijker

Met nog zes minuten op de klok werd het in het veld wat onvriendelijker met als dieptepunt een opstootje na de tweede gele kaart van een Noord-Hollandse speler. Dit zorgde voor zoveel negatieve emotie bij de coach van FC Marlène, dat hij de hoofdscheidsrechter te lijf wilde gaan. Beschermd door FC Westland-spelers kwam het gelukkig niet zo ver. Het was wel het sein voor het arbitrale trio om een afkoelingspauze in te lassen.

Succesvol

Na deze pauze hervatte FC Westland de wedstrijd twee minuten met een speler meer. De thuisploeg maakte goed gebruik van de man-meer-situatie en gooide de wedstrijd in het slot door de 6-3 te scoren. Mo Maatoug en Yassine Irzi (foto) scoorden beiden tweemaal. Faicel Amheye – na een prima individuele actie – en Aimen Said – na een verwoestend schot – waren beiden ook eenmaal succesvol.

Broodnodig

De Westlandse ploeg heeft nu twee uitwedstrijden voor de boeg tegen regioploegen. Volgende week naar Gouda waar kampioenskandidaat Watergras in hele goeden doen is. De week erop wacht Futsal Rotterdam. Van deze ploeg uit de Havenstad werd eerder dit seizoen gewonnen. Minimaal drie punten in deze twee wedstrijden is echt wel broodnodig voor FC Westland.