Slechts enkele mutaties in begeleidingsstaf Wippolder voor komend seizoen

Bij Wippolder blijft volgend seizoen de begeleiding rondom de seniorenselectie grotendeels hetzelfde. Wel komen er enkele wijzigingen en aanvullingen.

Na het kampioenschap van vorig jaar draait het vlaggenschip goed mee in de sterke eerste klasse zaterdag. Momenteel staat de ploeg op een knappe zesde plek.

Rondom het eerste elftal hebben hoofdtrainer Mark Moen (foto) alsmede de teammanagers Richard Hiep en Peter Rothfuz eerder al te kennen gegeven door te gaan bij Wippolder. Hopelijk verloopt de revalidatie van assistent-trainer Haico Herbert voorspoedig en kan ook hij weer aanhaken. Tot die tijd neemt Sandro Tarantino de honneurs waar.

Zoals eerder aangegeven zal Wim van Laar toegevoegd worden aan de technische staf van de blauwwitten en daarnaast zal Peet Stellingwerf na vele jaren stoppen als teammanager. René Schouwstra zal zijn taak overnemen en maakt de overstap van het tweede naar het eerste elftal.

Voor de selectie is het ook prettig dat oud-spelers en sfeermakers Patrick van Leeuwen en Marco van Trier hun steentje blijven bijdragen in hun rol als respectievelijk herstel- en spitsentrainer. In het nieuwe seizoen worden de keepers wederom onder handen genomen door keeperstrainer Hans Suiker. Met zijn gedrevenheid zet hij de selectie keepers op scherp en brengt hen naar een hoger niveau.

Tweede elftal

Bij het tweede elftal een nieuw gezicht voor de groep. Dennis Glasbergen wordt komend seizoen de nieuwe trainer van het tweede elftal en volgt hiermee René Koetsenruyter, die dan vier jaar trainer van het tweede elftal is geweest, op. Glasbergen is eerder trainer geweest bij DVC en speelde zelf voor de blauwwitten. Hij wil graag de talenten van Wippolder verder helpen in hun ontwikkeling en het gaatje richting eerste elftal verkleinen. Teammanager Karel Sanders heeft aangegeven te stoppen in zijn huidige rol, maar zal de vele taken die hij verricht voor de club voortzetten. De verdere invulling rondom het tweede elftal zal de komende weken duidelijk worden.

Medische staf

Een goede medische staf is natuurlijk ook van belang. Arthur Alberts is door medische omstandigheden al enige tijd uit de roulatie, maar is op de goede weg terug. Bert Molenaar neemt sinds enkele maanden voortvarend de taken van Alberts over en de komende tijd zal duidelijk worden hoe de nieuwe invulling eruit zal komen te zien. Laurence van der Spek staat ook weer klaar voor de club en met fysiotherapeut Tijn van der Horst kunnen selectiespelers direct terecht voor behandeling en advies.

Assistent-scheidsrechter Peter Wennekes zal ook bij de selectie actief blijven en wordt indien nodig overgenomen door Mike Antonisse of Davey Stijger.

Selectie 

De eerste seizoenshelft heeft de selectie van Wippolder laten zich snel aan te kunnen passen in de eerste klasse zaterdag. De huidige spelersgroep heeft een goede balans van kwaliteiten om te komen tot resultaten en de groep is gedreven om de vooraf gestelde doelstellingen te willen behalen. Met de huidige positie op de ranglijst is het eerste team bezig aan wederom een sterk seizoen en lijkt de doelstelling, eindigen bij de eerste vijf, haalbaar. Ook het tweede team presteert goed en staat momenteel op een mooie eerste plek in de competitie.

Achter de schermen wordt er natuurlijk ook gesproken met de spelers. Veel selectiespelers hebben inmiddels bij trainer Mark Moen aangegeven de club wederom trouw te blijven.

Jeugd

Erg fijn is ook dat men onderling erg actief is om de brug tussen jeugd en senioren te slaan. Door de samenwerking tussen selectiespelers en staf met onder meer HJO Michael Simons, Jessica Oosterhof en de jeugdtrainers worden hier mooie stappen in gezet. Met het inpassen en de doorstroom van jeugd naar de seniorenselectie zal er ook in het nieuwe seizoen een aantal spelers uit eigen kweek de overstap naar de selectie maken. Deze doorstroom in combinatie met een enkele kwaliteitsimpuls van buitenaf zullen de selectie weer op orde gaan brengen voor het seizoen 2023-2024

Lees verder