Oefenvoetbal: ruime winst GDA, DUNO en SVH in evenwicht

Op sportpark Madestein nam GDA het op tegen de O23 van Graaf Willem II VAC. De thuisclub was duidelijk de bovenliggende partij. Zaterdag vierdeklasser DUNO en zondag derdeklasser SVH kwamen een gelijkspel overeen. BMT was te sterk voor DHC.

Op de Haagse Dynamiek nam SVH door goed spel een 0-2 voorsprong op DUNO door treffers van Felipe Oliveira en Mouhsine El Arnouki. De bezoekers creëerden veel kansen, maar konden het net verder niet vinden. DUNO kwam door treffers van Mo Simsek en Siwan Keles weer langszij: 2-2. In de slotfase hield doelman Luciano van Elswijk DUNO op de been met goede reddingen, maar waren Siwan Keles, Youssef Talhaoui en Mo Simsek niet scherp genoeg voor het SVH-doel. Het bleef bij 2-2. In Delft speelden DHC en BMT een oefenduel. De Haagse ploeg bleek met 2-5 de sterkste.

Sportief

In een sportief duel drukte GDA de O23 van Graaf Willem II VAC voortdurend in de verdediging. Binnen twintig minuten was het al 2-0 voor de ploeg van trainer Robin den Dulk (foto). GDA was duidelijk de betere ploeg, maar Graaf Willem II VAC bleef opbouwen van achteruit en voetballen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en bouwde GDA de voorsprong uit naar 5-0. Rachid Haynes produceerde nog de eretreffer: 5-1. Namens GDA waren Femi Aboh (2x), Bradley Schoenmaker en Joshua van de Wetering (2x) trefzeker.