Warming-up 4D: Graaf Willem II VAC nu in achtervolging op IJVV Zwervers

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen het stugge Zestienhoven (1-0) resteert Graaf Willem VAC II in de slotfase van de competitie in 4D niets anders dan een rol als achtervolger op IJVV de Zwervers, dat na de monsterzege op SV Ommoord ( 9-0)  nu twee punten voorsprong op de Wassenaarders heeft. FC Zoetermeer trainer Leroy Vaes is gefocust op een vierde plek aan het eind van dit seizoen, maar moet dan wel in Rijswijk van RVC Celeritas zien te winnen. Rodelantaarndrager Haagse Hout gaat op eigen veld een moeilijk middag tegen Groeneweg tegemoet.

Tekst: Peter Petit

Graaf Willem II VAC – SV Bolnes

Na de teleurstellende en onverwachte nederlaag vorige week tegen het stugge RCSV Zestienhoven (1-0) moet Graaf Willem II VAC nu in de achtervolging op leider IJVV de Zwervers. Hoofdtrainer Jan de Jong en zijn discipelen kunnen niet anders dan hopen dat de concurrent ook punten gaat verliezen. In tegenstander SV Bolnes treft Graaf Willem II VAC een gewillig slachtoffer, dat sinds 11 februari niet meer heeft gewonnen en de wedstrijden met hoge cijfers heeft verloren. Voor de ploeg uit Wassenaar een goede gelegenheid het doelsaldo op te vijzelen.

Haagse Hout – Groeneweg

Een bij voorbaat onmogelijke opgave voor het reeds gedegradeerde Haagse Hout tegen Groeneweg, de nummer drie in de stand. De uitwedstrijd in Zevenhuizen eindigde vorig jaar in een 4-1 zege voor de thuisploeg. Vorige week ontmoette Groeneweg ook al een team uit Den Haag, KSD-Marine en moest toen met 5-1 het onderspit delven. De club uit het buurtschap Groeneweg scoort dit seizoen vooral dankzij ‘lange’ ballen en directe vrije schoppen vanaf de zestien.

KSD-Marine – IJVV de Zwervers

De thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Henk Baggerman (foto) zou de buren van Graaf Will II VAC natuurlijk een enorme dienst kunnen bewijzen door één of meer punten te pakken tegen IJVV de Zwervers. Maar of dat ook daadwerkelijk gaat lukken tegen het team van de sympathieke en door voetbalinsiders om zijn aanpak geprezen hoofdcoach Jeremy Hagestein is uiterst twijfelachting.  Zeker na de eigen 9-0 overwinning vorige week op Ommoord, alsmede de nederlaag van concurrent Graaf Willem II VAC, zit de ploeg uit IJsselmonde nu in een flow. De Haagse defensie zal zeker een extra oogje in het zeil moeten houden op de hoog op de topscorerslijst staande Rotterdamse ‘sluipschutter’ Rachil Bouali, dit seizoen reeds goed voor veertien treffers.

De huidige elfde plek voor de thuisclub betekent aan het eind van het reguliere seizoen nacompetitie. De wedstrijd eerder dit seizoen tussen beide teams eindigde in een 5-1 overwinning voor IJVV de Zwervers.

RVC Celeritas – FC Zoetermeer

Na vier contractjaren vertrekt hoofdcoach Leroy Vaes aan het eind van het seizoen bij FC Zoetermeer. ,,Maar eigenlijk alleen vorig en dit seizoen waren volledige jaren, daarvoor corona. Wij willen graag strijden om plek vier en moeten dan zaterdag een goed resultaat behalen bij RVC Celeritas. Ik vind dat wij een goed collectief zijn, waarbij elke speler er alles aan zal doen om samen tot een goed resultaat te komen. Ik denk dat in onze klasse Graaf Willem II VAC en De Zwervers tot in de laatste competitiewedstrijd uit zullen maken wie er kampioen wordt. Wij als FC Zoetermeer kijken niet naar de titel, maar wel naar plek vier.” FC Zoetermeer moet het zaterdag doen zonder de geblesseerden Kevin Viejou en Jari Voorman en Florian Bus is een weekendje weg en het spelen van Joris Bakker is allesbehalve zeker.

Bij thuisploeg RVC Celeritas, dat vorige week met 3-0 onderuit ging tegen Floreant, zit Vialli Serbony zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit. November vorig jaar won FC Zoetermeer de thuiswedstrijd tegen RVC Celeritas met 2-0.

SEV – NOC Kralingen

Vrijuit spelen is er in deze fase van de competitie niet bij voor het Leidschendamse Sport en Vriendschap (SEV). Vorige week werd met een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd een ‘zure’ nederlaag geleden tegen FC Zoetermeer: 3-2. Het team van trainer Kenneth Soechit moet strijden voor elk punt. Zaterdag, tegen laagvlieger NOC Kralingen, is het zaak attent te zijn op vijandelijke corners, vorige week tegen FC Zoetermeer kreeg de defensie van de Kasteelbewoners twee goals tegen uit hoekschoppen. De huidige elfde plek staat garant voor nacompetitievoetbal. SEV kan zich vasthouden aan de gedachte dat eerder dit seizoen de wedstrijd in het lommerrijke Kralingen met 0-2 werd gewonnen.

Lees verder
Net binnen