Zaterdag 1B: DSO wacht zwaar duel, Die Haghe wil zich herpakken

DSO deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de eerste klasse B. De ploeg van Bert de Best won zelf met 4-1 van VUC en zag de concurrentie punten verspelen. DHC pakte tegen sv Nootdorp het eerste punt van het seizoen: 1-1.

Tekst: Hans Kulk

Met nog acht duels te spelen is de voorsprong van DSO op Die Haghe en VELO opgelopen tot respectievelijk vier en vijf punten. Maar de eersteklasser uit Zoetermeer kan nog niet op haar lauweren gaan rusten. Zaterdagmiddag wacht een loodzwaar duel bij het op de vierde plaats staande Valken’68, dat acht punten minder heeft.

Runner-up Die Haghe, dat afgelopen weekend met 3-0 verloor bij Forum Sport, moet zich op eigen veld zien te herpakken tegen sv Honselersdijk en hopen op een misstap van DSO. Nummer drie VELO treft sv Den Hoorn dat in ‘niemandsland’ bivakkeert, oftewel in de middenmoot. Desondanks moeten de mannen van vertrekkend coach John Hage nog wel wat puntjes sprokkelen om het seizoen zonder zorgen te kunnen uitspelen.

Onder in de eerste klasse B pakte DHC haar eerste punt van het seizoen tegen het kwakkelende sv Nootdorp. Of John de Letter (foto) en consorten het loodzware juk van zich af hebben gegooid moet blijken tegen UVS, dat er overigens ook niet goed voorstaat. Spanning verzekerd op sportpark Kikkerpolder in Leiden.

De geelhemden uit Nootdorp treffen op sportpark ’s-Gravenhout de ‘Kroonleeuwen’ oftewel HVV, dat afgelopen zaterdag nipt van Wippolder won. Beide teams hebben de punten keihard nodig om afstand te nemen van de onderste plekken. Bij de ‘Kroonleeuwen’ wordt Mike de Geer volgend seizoen de assistent van André Wetzel. Het Wippolder van Mark Moen is op sportpark Pauwmolen gastheer voor Voorschoten’97. Het laatste duel in de eerste klasse B speelt zich af op Het Kleine Loo in Den Haag, waar Rob de Lange (VUC) Bas Steffens (Forum Sport) ontmoet.

Lees verder