Warming-up 4e Divisie (zo): Mark Schuur (TOGB): ,,Wij blijven van week tot week kijken”

TOGB moest vorig weekend een inhaalduel spelen en ging door een late treffer met 3-2 onderuit bij UNA. Zondag wacht weer een uitbeurt voor de ploeg van trainer Mark Schuur (foto). Dan wordt er in het Brabantse Veghel aangetreden tegen Blauw Geel’38.

Tekst: Ron Fruining

Zondag dus op bezoek bij de nummer vier op de ranglijst. Op het Hoge Land was de ploeg uit Veghel met minimaal verschil (0-1) te sterk voor het team van Mark Schuur. Een vooruitblik met de trainer van TOGB.

Afgelopen week verloren jullie op bezoek bij UNA, door een late goal, het inhaalduel met 3-2. Doordeweeks werd met 0-7 gewonnen van Ommoord in de achtste finale voor de Fidus-cup. Zondag staat Blauw Geel’38 als tegenstander geprogrammeerd.

Jullie presteren goed tegen de topploegen. Waarom is dit het geval of is dit niet zo?

,,Ik denk niet dat wij alleen tegen de topploegen goed presteren. Wij presteren ook tegen ploegen die wat lager staan op de ranglijst. In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen en verliezen.”

Bij winst zijn jullie zo goed als veilig. Ook blijf je bij winst meedoen voor de periodetitel. Zijn jullie bezig met beide punten of speelt dit niet?

,,Als je vooraf aan het seizoen had gezegd dat je zou meedraaien in het linker rijtje, dan hadden veel mensen waarschijnlijk gedacht ‘die blazen hoog van de toren’. Wij kijken als staf en spelersgroep van week tot week. En als TOGB komend seizoen wederom Derde Divisie kan spelen, mag je het als een geslaagd debuut op dit niveau beschouwen. Wat betreft de derde periode kijken we net als de rest van het seizoen, van wedstrijd tot wedstrijd. Als we één ding wel geleerd hebben is dat deze competitie voor en na de winterstop best wel verschillend is. De concurrentie in de derde periode van ploegen met meer divisie-ervaring, die echt spelen om de derde periode, is er. Wie weet kunnen wij verrassen.”

Je bent bezig aan je laatste maanden als hoofdtrainer bij TOGB. Vind je het lastig om over een aantal weken te moeten stoppen als trainer?

,,Nee, ik vind het zeker niet lastig om te moeten stoppen als trainer. Mijn overstap heeft mij een zeer uitdagende baan bij de KNVB opgeleverd, waar ik op een andere manier betrokken ben bij het voetbal. Daar haal ik veel energie uit. Het dagelijks werken in een professionele organisatie, samen met mensen die gezamenlijk een doel voor ogen hebben is prettig. Dan is het mooi om daar onderdeel van te kunnen zijn.”

 

 

 

 

 

Lees verder