Zaterdag 3B: Vince van der Knaap schiet achtmaal raak voor Verburch

In Wateringen hield KMD Sportclub Monster op een 1-1 gelijkspel. De koploper verspeelde voor de vijfde keer dit seizoen punten. Verburch veegde de vloer aan met Zuid West DH. Vince van der Knaap scoorde maar liefst acht keer. Schipluiden schoot maar liefst veertien treffers langs sv Madestein. VDL pakte een broodnodige zege in 3D.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: MFH-Design

3e klasse B

KMD – Sportclub Monster

Op eigen veld kwam KMD halverwege de eerste helft op voorsprong tegen lijstaanvoerder Sportclub Monster. Een vrije trap van Jesse de Waard kwam terecht bij Daan van Zuilen, die de 1-0 het doel in werkte. Sportclub Monster herpakte zich snel van de tegenslag. Twee minuten later was Jurgen Warbout verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 1-1. In het vervolg van het duel werd er niet meer gescoord.

Zuid West DH – Verburch

Verburch klom naar een tweede plaats na een overtuigende 0-11 overwinning op Zuid West DH.  Al na drie minuten spelen opende Vince van der Knaap de score. Het duurde tot de 23e minuut tot Van der Knaap weer het net vond. Daarna ging het snel en liep de score tot aan de rust op naar 0-7. Na een treffer van Miquel van Dijk scoorde Van der Knaap een zuivere hattrick. De 0-7 kwam op naam van Tim Uitvlugt. In de tweede helft ging Verburch lustig door met scoren. Met zijn tweede zuivere hattrick zorgde Van der Knaap voor een 0-10 stand. Ference van der Berg nam het slotakkoord voor zijn rekening: 0-11.

Schipluiden – sv  Madestein

Voor Schipluiden was het prijsschieten tegen rode lantaarndrager sv Madestein. De ploeg van trainer Benjamin van der Zwan leidde bij rust al met 5-1. In de tweede helft werd het er niet beter op voor de Haagse ploeg, die nog negen treffers om de oren kreeg. Justin Babel scoorde de enige treffer namens sv Madestein.  Chris van Beurden eiste een hoofdrol op bij Schipluiden met zes doelpunten. Martijn van Dorp (3x), Sjoerd Boks (2x), Mees Wolf, Ruben van der Windt en Stefan Eikelenboom wisten ook het net te vinden.

3e klasse D

Vierpolders – VDL

VDL heeft na een knappe zege op de thuisclub de laatste plaats verlaten. Het zal nog een hele klus worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar de club uit Maassluis zal de hoop na de 0-2 zege zeker nog niet hebben opgegeven. Mark van den Thoorn scoorde voor rust namens VDL en in de tweede helft was Kees Ketting trefzeker.