Zaterdag 3A: Blauw-Zwart blijft koplopers volgen, DWO haakt even af

In de strijd om de eerste plaats moest DWO even pas op de plaats maken na een nederlaag tegen Koudekerk. Blauw-Zwart bezet de derde positie. Nu werd RKDES met 3-1 verslagen. Stompwijk’92 deed wat het moest doen. Winnen van concurrent AVV Alphen.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Winfried Klos

Blauw Zwart – RKDES

De Wassenaarse trainer Alan Campfens keek tevreden naar zijn ploeg die een mooie groepsdynamiek had en in balbezit dominant speelde met herkenbare patronen. In de eerste helft trof Ilias Assaban vanuit een directe vrije trap doel. RKDES bracht de 1-1 op het bord vanuit eenzelfde situatie. Na de doelwisseling leverde een vrije trap van Kay Kronenburg een nieuwe voorsprong op voor de thuisploeg: 2-1. Raymond Vosse schoot de afvallende bal fraai in de korte hoek. Kronenburg stond daarna weer aan de basis van een doelpunt. Nu was het Assaban die succesvol in de afwerking was: 3-1.

DWO – Koudekerk

In Zoetermeer had DWO de nederlaag tegen Koudekerk volledig aan zichzelf te wijten. Kansen werd niet benut en de eerste twee tegenstreffers waren cadeautjes voor de tegenstander. Toch kwam DWO nog voor de rust terug tot 1-2 na een treffer van Gino Bergwerff. In de tweede helft hetzelfde beeld. DWO was de bovenliggende partij, maar verzuimde kansen te verzilveren. Door een fout liep de achterstand zelfs op naar 1-3. Na de 2-3 van JP Nocento probeerde de thuisploeg het nog wel, maar het mocht niet meer baten.

Alphen – Stompwijk’92

Stompwijk’92 boekte een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Erik van Manen versloeg concurrent avv Alphen met 0-3. In het uitduel viel de beslissing al in de eerste helft. Op aangeven van Lars van Santen opende Lorenzo Korte al na elf minuten spelen de score. Zes minuten later was het weer raak. Nick Ammerlaan tekende uit een vrije trap voor de 0-2. Vlak voor rust was Ammerlaan weer trefzeker en gingen de teams de rust in met een 0-3 stand op het bord. Pas in de 86e minuut werd er opnieuw gescoord. Bart van Boggelen voerde de score op naar 0-4. Door de overwinning heeft Stompwijk’92 nog steeds hoop om rechtstreekse degradatie te ontlopen.