Zaterdag 2E: SVC’08 doet zichzelf te kort thuis tegen VFC

VFC was naar Wassenaar afgereisd in de hoop een puntje mee te pikken. Tot haar eigen verbazing werden het er drie zodat de Vlaardingers SVC’08 nu tot op twee punten op de ranglijst zijn genaderd. Dat het zover kwam mag de thuisploeg zichzelf verwijten. Voor rust had SVC’08 de wedstrijd al in haar voordeel kunnen beslissen, maar kreeg het het deksel op de neus omdat VFC de enige doelrijpe kans die het in de gehele wedstrijd kreeg wel verzilverde.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Aan de wedstrijd ging een minuut stilte vooraf ter nagedachtenis aan het zeer gewaardeerd lid van SV’35-origine Bart Mos, die afgelopen week overleed.

SVC’08 nam vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Mark Ouendag het initiatief. VFC probeerde het vanuit een verdedigende stelling op de counter. Na zeven minuten kwam de eerste waarschuwing van VFC. Vanaf rechts Schoot Wouter Brouwer de bal hard voorlangs de tweede paal. Maar hiermee kwam er wel een eind aan de aanvallende aspiraties van de ploeg uit Vlaardingen. SVC’08 kreeg meer en meer de overhand. In de negende minuut bracht doelman Ruben Schuit redding op een schuiver van buiten het strafschopgebied. Daarna was het in de zeventiende minuut Thomas Hughes, die alleen voor de doelman verscheen, maar hij schoot tegen de doelman aan. Nog geen twee minuten later was het Coen Soonieus die, na een steekpass van Fabian Toet, oog in oog kwam te staan met doelman Schuit. Ook hij vond de doelman op zijn weg.

De volgende kans was niet besteed aan debutant Sjuul van der Zwan, die het verder in de wedstrijd naar behoren deed, maar de schitterende voorzet van Thomas Hughes toch echt met het hoofd had moeten afronden. Toen in de zevenendertigste minuut een hard schot van Fabian Toet op de lat spatte, wist je het eigenlijk al. En je voelde het aan komen. De tegenstander krijgt altijd wel een kansje. En in de drieënveertigste minuut trof dit noodlot SVC’08. Een voorzet van rechts van Sven Groeneveld werd direct uit de lucht door Owen Jasper op de schoen genomen, waarbij hij de stand tegen de verhouding in op 0-1 bracht.

De tweede helft werd het een wedstrijd van aanvallen (SVC’08) en verdedigen (VFC). SVC’08 drong wel aan, maar de precisie en vooral het voetbalvernuft ontbrak. In de zestigste minuut draaide Thomas Hughes van links goed naar binnen, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door doelman Ruben Schuit. Rond de zeventigste minuut bracht trainer Jeffrey Frijters drie wissels in het veld, maar dit bracht ook geen soelaas, het werd opportunistisch voetbal waarbij de bal toevallig goed moest vallen in het strafschopgebied van VFC. Dat gebeurde bij Bart Markering, maar hij zag zijn schot geblokt worden.

Het eindsignaal naderde en de eerste thuisnederlaag van SVC’08 kwam steeds dichterbij. SVC’08 kreeg nog één kans, Fabian Toet mocht net buiten het strafschopgebied een vrij trap nemen, maar het was opnieuw keeper Ruben Schuit die uitstekend redde. Het eindsignaal werd met gejuich begroet door de grote schare luidruchtige jeugdige supporters van VFC, die op de tribune in goede harmonie een verbale strijd uitvochten met de SVC’08-aanhang.

Zo kwam er een eind aan een zeer teleurstellende wedstrijd voor SVC’08. Het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen had kunnen worden knaagde behoorlijk en betekende een tweede nederlaag op rij. Door de resultaten op de andere velden schuiven de bovenste acht ploegen helemaal naar elkaar toe en blijft HVC’10 op het vinkentouw om zich daar nog tussen te wringen. Al met al liggen er nog een aantal zeer spannende voetbaldagen in het verschiet.