Zaterdag 1B: VELO – sv Den Hoorn haalt einde niet

De eerste wedstrijd was aan beide kanten niet best met een bloedeloze 0-0 als resultaat. Ook in deze wedstrijd was het niveau niet hoogstaand, met helaas een voortijdig einde. Na een eerste onderbreking in de vijftigste minuut vond scheidsrechter Roeleveld het na zeventig minuten bij een 2-0 voorsprong voor VELO wel genoeg en staakte hij de wedstrijd definitief.

Tekst: Louis de Letter        |    Foto’s: Theo Verbraeken

sv Den Hoorn was in de beginfase wat meer aan de bal met in de twaalfde minuut een inzet van Ian van Baalen over het doel. VELO nam het initiatief over met een kopbal van Tony van den IJssel, uit een voorzet van Roderick Meinema, voorlangs en een inzet van Roderick Meinema geplukt door Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers. In de 22e minuut kwam VELO wel op voorsprong via topscorer Ricky van Mierlo die, diep gestuurd door Irshan Jagbandhan, de bal simpel langs de doelman kon schuiven: 1-0.

Succes

Zo’n tien minuten later weer succes bij VELO. Een vrije trap van Gino van de Water werd via de muur omgezet in een corner waarna Gino van de Water zijn corner over de mistastende doelman in het doel zag gaan: 2-0. Tot aan de rust namens VELO nog een inzet van Benjamin el Amrani voorlangs en een vrije trap van Delano Vogel in de muur.

In het begin van de tweede helft uit een voorzet van Delano Vogel een eerste doelpoging van Ricky van Mierlo over het doel. Rond de vijftigste minuut kreeg de scheidsrechter een beetje te veel commentaar vanaf de bank van sv Den Hoorn met als gevolg tweemaal rood en een keer geel. Na een korte adempauze werd de wedstrijd weer hervat met doelpogingen van Irshan Jagbandhan en Ricky van Mierlo aan Wateringse kant. Beide teams maakten nog wel een doelpunt, Ricky van Mierlo voor VELO en Robin Zwartjes voor sv Den Hoorn, maar in beide gevallen honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechters wegens buitenspel.

Rond de zeventigste minuut een stevige overtreding van sv Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers op Roderick Meinema bestraft met een rode kaart voor de doelman. Hierna ontstond er het nodige tumult op het veld, waarna de scheidsrechter weer richting de kleedkamer ging en om verdere escalatie te voorkomen besloot om de wedstrijd definitief stil te leggen. Helaas maar waar.

sv Den Hoorn stond niet alleen met 2-0 achter, maar scoorde op het wedstrijdformulier ook zeer negatief met in totaal driemaal rood en zes keer geel, waarmee de kas van de KNVB weer aardig is bijgevuld. Voor het restant van de wedstrijd, twintig minuten, zal een nieuwe datum worden vastgesteld.

Komende zaterdag gaat VELO op bezoek bij hekkensluiter DHC, waarvan thuis met 6-1 werd gewonnen. Degradatie lijkt onvermijdelijk voor DHC, maar katten in het nauw kunnen rare sprongen maken, dus VELO is gewaarschuwd.

Lees verder