Vrouwen Beloften/2B/2E: ADO Den Haag wint uitduel, punt Forum Sport

De beloften van ADO Den Haag leverden een goede prestatie door PEC Zwolle op een 2-3 nederlaag te trakteren. In de 2e klasse B pakte Forum Sport knap een punt bij Foreholte. Die Haghe, DSVP en RKAVV stonden met lege handen na hun wedstrijd.

Beloften

PEC Zwolle – ADO Den Haag

De thuisploeg scoorde al in de zevende minuut via Tara te Wierik. Een kwartier later kwam de groengele formatie op gelijke hoogte dankzij Iris Remmers. Halverwege de tweede helft liep ADO Den Haag snel uit naar een 1-3 voorsprong. Iris Remmers en Nikki van den Burg namen de doelpunten voor hun rekening. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Tara Kommer de eindstand op 2-3.

2e klasse B (zat)

Foreholte – Forum Sport

Tegen topclub Foreholte speelde Forum Sport een prima duel. De thuisclub creëerde over de gehele wedstrijd niet één kans. De Voorburgse vrouwen kreeg mogelijkheden via Eline Hoogteijling en Ginger Wouters, maar die misten net de scherpte. Het duel eindigde in 0-0, maar Forum Sport had meer verdiend.

FC Maense – Die Haghe

In Rotterdam had Die Haghe het in de aanvangsfase lastig tegen FC Maense en kwam met 1-0 achter. In de tweede helft bracht Chanella Mutsaers de gelijkmaker op het bord. Die Haghe kreeg daarna twee goede kansen om het duel in haar voordeel te beslissen. Het doelpunt viel aan de andere kant door niet alert reageren van de Haagse verdediging: 2-1. Vlak voor tijd stapte Die Haghe van het veld na een houtgreep en een klap die werd uitgedeeld door een speelster van de thuisploeg. De 2-1 werd als uitslag genoteerd. In het duel kreeg doelpuntenmaakster Chanella Mutsaers een rode kaart.

VEP – DSVP

In Woerden ging DSVP met 2-1 onderuit. De vrouwen uit Pijnacker staan nog op de derde plaats, maar de achterstand op koploper Spirit bedraagt nu zes punten.

RKAVV  – Spirit

Koploper Spirit kwam al snel op een 0-1 voorsprong tegen de Leidschendamse vrouwen. Daarna herpakte RKAVV zich en kwam door een treffer van Lianne van Oosterwijk op 1-1. In de tweede helft kon RKAVV het niveau van voor de rust niet meer bereiken en bleek Spirit een maatje te groot: 1-4.

2e klasse E (zon)

RKDEO was niet fel genoeg tegen KFC en gaf de tegenstander te veel ruimte om te voetballen. Er was sprake van een collectieve off-day volgens trainster Wendy Rietveld (foto) die haar ploeg met 0-5 ten onder zag gaan.