Max le Fevre en Merick Heintjes nog minimaal één jaar bij TOGB

Beide door TOGB opgeleide spelers, Max le Fevre (foto boven) en Merick Heintjes, verdedigen ook komend seizoen de clubkleuren van de zondag Derde Divisionist uit Berkel en Rodenrijs. Le Fevre en Heintjes zijn al jaren een vaste waarde in TOGB 1 en tekenden bij voor nog minimaal één jaar.

Tekst: Ron Fruining

Goed nieuws voor de TOGB-aanhang en de technische staf. Reserve-aanvoerder Le Fevre en nummer tien Heintjes leggen zelf uit waarom zij bij TOGB blijven.

Max, je hebt lang nagedacht over het wel of niet blijven en hebt uiteindelijk besloten er nog minimaal een seizoen aan vast te knopen bij TOGB. Wat was de reden dat je bij hebt getekend voor komend seizoen?

,,Naar mijn idee, staat het voetballen bij TOGB voor voetballen met vrienden. Dit is de voornaamste reden dat ik bij TOGB blijf. We hebben veel jonge gasten in de selectie en er zit enorm veel rek in deze groep. We gaan er ook volgend jaar weer een mooi seizoen van maken.”

Je hebt de afgelopen wedstrijden vaak de assist verzorgd van een TOGB-treffer. Je ontwikkelt je bovendien ook dit seizoen. Verwacht je komend seizoen onder de nieuwe trainer Jonathan Jonk een nog hoger niveau te kunnen bereiken?

,,Hopelijk kan ik mijzelf blijven ontwikkelen komend seizoen en kan ik vaker belangrijk zijn voor het team. Ik verwacht dat Jonathan Jonk het beste in de spelersgroep naar boven haalt en hier heb ik alle vertrouwen in.”

Heb je voor jezelf al doelen bepaald voor komend seizoen?

,,Ik ben niet echt iemand die doelen voor zichzelf stelt voorafgaand aan een seizoen. Ik verwacht van mijzelf dat ik komend seizoen meer doelpunten maak.”

Ook Merick Heintjes (foto hierboven) blijft volgend seizoen actief bij TOGB.
Je hoeveelste seizoen in de seniorenselectie en in totaal wordt komend seizoen bij TOGB?

,,In de seniorenselectie wordt het alweer mijn zesde seizoen. Bij TOGB voetbal ik al mijn hele (voetbal)leven. Ik ben begonnen bij de club toen ik vier jaar was en heb de hele jeugdopleiding doorlopen.”

Kun je uitleggen waarom je blijft?

,,Ik heb de volledige opmars van het eerste elftal van de tweede klasse naar de derde divisie meegemaakt. We zijn de laatste jaren, waaronder ook dit seizoen, met iets moois bezig. Ik denk dat dit nog niet klaar is, zowel voor mij persoonlijk als voor de club. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om daar nog een seizoen aan toe te voegen.”

Verwacht je met het samenvoegen van de Derde Divisie zaterdag en zondag dat het spelen in die Derde Divisie aantrekkelijker wordt?

,,Ik zou niet durven zeggen of het niveau binnen de competitie een stuk hoger wordt. Wel denk ik dat er door het samenvoegen van de zaterdag en zondag er meer wedstrijden gespeeld zullen worden tegen ploegen uit de regio. Dit is voor zowel de spelers als supporters een leuke ervaring. Tevens gaan wij volgend seizoen veel vaker op zaterdag spelen, wat voor mij persoonlijk ook zeker een pluspunt is.”

Lees verder