Zaalvoetbal: Vrouwenteam Mazzelstars pakt drie punten tegen Middelburg

De vrouwen van Mazzelstars moesten vrijdag aantredentegen Middelburg. Mazzelstars won eerder de uitwedstrijd met een incomplete selectie met 2-0 door een enorme vechtlust en teamwork. Na het verlies tegen Drs.’t Vijfje en Exstudiantes Zwolle, was het heel erg belangrijk om nu punten te pakken tegen Middelburg in verband met handhaving in de Eredivisie.

Maar Middelburg was er natuurlijk ook op gebrand om te winnen, want het wilde het verlies van de vorige keer rechtzetten.

Mazzelstars ging direct goed van start. Vrij snel kon er al een vrije trap genomen worden door Kirsten Kok, maar de bal ging net naast. Daarna een mooie actie van Kirsten Kok die Iris Cocx aanspeelde, maar zij schoot naast. Uit een corner van Ghizlan Abdellaoui werd Kirsten Kok aangespeeld, die hard uithaalde, maar de keepster van Middelburg wist de bal nog te keren. Dat deed zij ook bij de rebound van Iris Cocx en Ghizlan Abdellaoui. Het was een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten. Mazzelstars leek de betere ploeg te zijn en in de tiende minuut resulteerde dat in een treffer voor Mazzelstars. Kirsten Kok schoot vanuit een intrap direct op doel, maar de bal werd aangeraakt door Nina de Putter, eigen doelpunt dus: 1-0.

Voortreffelijk

Daarna was Mazzelstars dicht bij de 2-0. Een schot van Lizzy van Diepen werd gekeerd en in de rebound schoot Ghizlan Abdellaoui net mis. En daarna was het toch raak aan de andere kant. Een intrap van Middelburg op de aanvoerdster Esmee van den Berge, die de bal in de voeten legde van Alysha Willeboordse, die kon uithalen omdat Mazzelstars te laat was: 1-1. Daarna ging het spel op en neer. Middelburg was nog een keer dicht bij een doelpunt, maar Mazzelstars-keepster Lindsay Maaskant redde voortreffelijk.

Raak

In de rust was het duidelijk dat Mazzelstars goed voetbal had laten zien. Na één minuut in de tweede helft was het direct raak. Een doelpunt uit het boekje: Kirsten Kok nam een intrap en zag Lizzy van Diepen staan, die de bal op een voortreffelijke wijze achter de keepster van Middelburg kopte. Halverwege de tweede helft was er nog wat onduidelijkheid in het veld. Iris Cocx kreeg een gele kaart voor hands, maar werd geduwd waardoor ze de bal tegen haar hand kreeg. De coach van Mazzelstars was het hier niet mee eens, maar kreeg hiervoor een gele kaart. Niet veel later kreeg de coach een tweede gele kaart.

(Foto: SportSnap.nl/Frank van Leeuwen)