Barbara Lorsheyd niet bij Oranje-selectie

Bondscoach Andries Jonker heeft 26 speelsters opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. Bij die groep zit niet meer ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd (foto). Drie voormalige speelsters van ADO Den Haag zitten wel bij de selectie.

Dat zijn Lineth Beerensteyn (nu Juventus), Renate Jansen (nu FC Twente) en Victoria Pelova (nu Arsenal). Vanwege een blessure is Jacky Groenen afwezig. Daarentegen sluit Jill Roord weer aan bij Oranje. Zij miste de interlands tegen Costa Rica en Denemarken in november en in februari het tweeluik met Oostenrijk.

In Sittard en Rotterdam

Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 7 april een oefeninterland tegen Duitsland – de nummer twee op de wereldranglijst – in Sittard. Jonker: ,,Met Duitsland treffen we een top tegenstander. Het staat  hoger aangeschreven dan wij en dus is dit voor ons een ideaal testmoment om te zien waar we staan. Daarnaast hebben we met Sittard een gunstige speellocatie voor zowel Nederlandse als Duitse fans, dus we hopen op een uitverkocht stadion.” Vijf dagen later, op dinsdag 11 april, is Polen de opponent in het Sparta stadion in Rotterdam. Beide wedstrijden worden om 20.00 uur afgetrapt.

Lees verder