Oud ADO-speler Jeffrey Talan krijgt aanbod om langer bij Almere City te blijven

Assistent-trainer Jeffrey Talan (foto) heeft van zijn club Almere City een voorstel ontvangen zijn contract bij de club te verlengen. De overeenkomst met de 51-jarige geboren Katwijker bij de Keuken Kampioen Divisie-club, die de ambitie heeft dit seizoen te promoveren naar de Eredivisie, loopt aan het eind van dit seizoen af.

Tekst: Peter Petit

De assistent van hoofdcoach Alex Pastoor kwam van 1990 tot 1995 negentigmaal uit voor de hoofdmacht van ADO Den Haag. Na zijn loopbaan bij ADO verkaste Talan naar sc Heerenveen, waar hij zeven seizoenen als speler actief was in het Abe Lenstra stadion. Talan is eigenlijk altijd bij sc Heerenveen gebleven, waar hij diverse functies bekleedde zoals jeugdtrainer, hoofd van de jeugdacademie en de laatste jaren kwam hij vooral in actie bij het eerste elftal.

Geen plek

In het voorjaar van 2022 kreeg Talan te horen dat er geen plek meer voor hem was bij ‘de trots van het noorden’. In Almere vond Talan een nieuwe baan bij de jongste telg uit het betaald voetballandschap, als opvolger van de naar Helmond Sport vertrokken assistent-trainer Tim Bakens.

Jeffrey Talan is de jongere broer van Rick Talan die in 1981 met AZ’67 de titel in de Eredivisie veroverde. Rick Talan overleed in september op 54-jarige aan de gevolgen van hersentumor.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder
Net binnen