Zaterdag 4C: sv Loosduinen en Quintus in balans, winst voor RAS en VCS

RAS hengelde in de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten binnen in het duel met Semper Altius. Ook VCS was aan de winnende hand tegen ODB. sv Loosduinen en Quintus kwamen een gelijkspel overeen.

sv Loosduinen – Quintus

In de eerste twintig minuten werd het publiek al op drie treffers getrakteerd. Dean van der Stap opende de score voor Quintus in de elfde minuut. Vijf minuten later was het gelijk na een doelpunt van Damian van der Horst. Kort daarna schoot Dean van der Stap opnieuw raak en had de ploeg van trainer Richard Langeveld (foto) weer een voorsprong te pakken. Vlak voor rust sloeg sv Loosduinen twee keer toe via Tyrone Plas en Damian van der Horst uit een strafschop: 3-2. Kort na de doelwisseling viel de 3-3. Jesse van Paassen nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Bart de Swart (Quintus) kreeg tien minuten voor tijd rood van arbiter Ramsey van Rhijn na het trekken aan een shirt van een doorgebroken speler. In de stand kwam geen verandering meer.

ODB – VCS

Aan de Albardastraat troefde VCS ODB met 0-1 af. Door de overwinning passeerde VCS de thuisploeg op de ranglijst en staat nu achtste.

Semper Altius – RAS

In een tamme eerste helft met weinig grote kansen kwam RAS op een 0-1 voorsprong uit een strafschop vanwege een overtreding op Mucahit Torun. De elf meter werd benut door Edwin Sintim. Rond de rust werd er door beide partijen gescoord, waardoor de stand uitkwam op 2-2. Daniël Vink en Justin Wenkenbach zorgden voor de doelpunten van Semper Altius en Redouan Baouch was scherp in de afwerking voor RAS. De bezoekers trokken daarna het duel naar zich toe. Uit een vrije schoot Adil Ben Amar de 2-3 binnen en kort daarna scoorde Edwin Sintim de 2-4 uit een voorzet van  back Stan Groeneveld. RAS stapte met een 2-4 zege van het veld.