Zaterdag 1B: Forum Sport wint belangrijk duel tegen Valken’68

Aanhaken of afhaken. Dat was de uitgangspositie op Sportpark ’t Loo in Voorburg. Valken’68 met 34 punten en Forum Sport met 31 punten hebben beide nog zicht op een derde of vierde plek op de ranglijst en doen ook nog mee om de derde periodetitel.

Tekst: Jean Nederlof      |     Foto’s: Eva Schwüste

Forum Sport moest ook nu weer noodgedwongen aantreden met veel jeugdige spelers, meest afkomstig uit de O23. Een luxe die zich ook in dit duel weer zou bewijzen. Misschien wat minder voetbalgogme en minder ervaring, maar wel veel techniek en voetbalinzicht.

Forum Sport begon, net zoals de vorige wedstrijden, met veel overtuiging en drong Valken’68 terug. Door een slim genomen vrije trap op de helft van Forum Sport werd de rechtsbuiten van de bezoekers weggestuurd. Zijn afgemeten voorzet kwam voor de voeten van Chris de Lange die de bal hard achter Forum Sport-doelman Bas Tanis schoot: 0-1. Zou het weer zo’n wedstrijd voor Forum Sport worden: goed voetbal maar geen punten? Trainer Bas Steffens zette na de 0-1 wat spelers op andere plaatsen en Forum Sport oogde vanaf dat moment stabieler.

Forum Sport kreeg kansen via Edoardo Saurwalt en Pjer Bom en scoorde in de 32e minuut de verdiende gelijkmaker: 1-1. Pjer Bom onderschepte een foute pass in de Valken’68-achterhoede en passeerde doelman Joris van Harmelen met een droog schot.

Na de thee had Forum Sport volledige controle over de wedstrijd. Het elftal combineerde heel goed en speelde de verdediging van Valken’68 vaak uit. Al in de 49e minuut speelde Pjer Bom de ijverige Edoardo Saurwalt aan en die rondde beheerst af: 2-1. Na opnieuw wat gemiste kansen, bekroonde centrale verdediger Storm Kranendonk zijn prima partij met de 3-1. Dit was ook de eindstand.

Doelsaldo

Forum Sport is op doelsaldo opgeklommen naar de vierde plaats. Een plek die de Voorburgers in punten moeten delen met Valken’68 en Wippolder. Na de week rust speelt Forum Sport uit tegen koploper DSO. Het blijft een uiterst spannende competitie.