ADO Den Haag Vrouwen houdt aan sterke Twentse helft niets over

ADO Den Haag Vrouwen heeft aan een sterke uitwedstrijd tegen FC Twente uiteindelijk niets overgehouden. De ploeg van trainer Sjaak Polak verloor na een ruststand van 1-0 met 2-0.

Foto’s: Orange Pictures

ADO Den Haag moest het in Enschede doen zonder Jaimy Ravensbergen, getroffen door een zware knieblessure, maar nam wel het shirt van haar topschutter als steunbetuiging mee het veld op. Nikki IJzerman zorgde voor het eerste hachelijke moment voor het Twentse doel na een door Liz Rijsbergen afgedwongen hoekschop. Haar eerste inswinger leverde via de Twentse doelvrouw Daphne van Domselaar een herkansing op. De tweede poging ging maar net over het hoofd van Manon van Raay. Van drie kansen aan de andere kant, benutte Elena Dhont in de dertiende minuut de mogelijkheid om de score te openen: 1-0.

De Haagse vrouwen knokten zich terug en stichtten via Liz Rijsbergen twee keer gevaar. Na een prima aanval ging haar schot in de korte hoek langs de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal. Daarna stelde zij na een knappe solo Daphne van Domselaar op de proef. Nikki IJzerman was er in de rebound als de kippen bij om te scoren, maar zag haar inzet geblokt worden door de hand van een Twentse back. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. Nieuwe kansen kregen de gasten voor rust niet. Barbara Lorsheyd stond met goede reddingen wel twee keer een tweede tegentreffer in de weg en Manon van Raay haalde een inzet van de lijn.

Verse krachten

Met Chloé Vande Velde en Lobke Loonen als verse krachten begonnen de Haagse vrouwen sterk aan de tweede helft. Sterker nog, ADO Den Haag maakte de dienst uit en drukte FC Twente steeds verder achteruit. Een eerste poging van Manon van Raay maakte de Haagse intenties duidelijk. De mee naar voren getrokken Daniëlle Noordermeer kreeg net haar voorhoofd niet tegen een hoekschop van Liz Rijsbergen. Een steekpass van Rijsbergen was net te hard voor Lobke Loonen. Op het uur was Loonen dicht bij een gelijkmaker. Haar uithaal op aangeven van Bo Vonk ging rakelings over. Twee hoekschoppen van IJzerman zorgden voor nieuw gevaar.

Met nog twintig minuten te gaan geloofde heel Den Haag nog in een goed resultaat, toen Fenna Kalma uit het niets de 2-0 maakte. Die domper maakte geen einde aan de Haagse strijdlust. Pleun Raaijmakers kopte naast uit weer een corner van IJzerman. Een scherp aangesneden voorzet van IJzerman vond geen medespeelster. Noordermeer zag een poging van grote afstand gestopt worden. In de slotfase sloeg Lobke Loonen toe met het hoofd. De bal stuitte via de onderkant van de lat terug het veld in. Daarmee verdween de laatste hoop op een wederopstanding.