Vrouwen zondag 2E/3D: Punt voor Taurus, teams RKDEO onderuit

In de 2e klasse moest RKDEO zich gewonnen geven in het duel met topploeg Bergen. Een niveau lager liep het reserveteam van de Nootdorpers tegen een grote nederlaag aan. Taurus hield een punt over aan de wedstrijd met Antibarbari 2.

Tekst: Roland van der Linden     |        Foto’s: Alex Pronk

2e klasse E (zon)

Bergen – RKDEO

RKDEO kon de winst niet pakken in het uitduel bij Bergen. In de eerste helft had de bezoekende formatie van trainer Wendy Rietveld nog een 0-1 voorsprong. Wendy Oosterlaken opende de score uit een vrije trap. In de tweede helft werd het al snel gelijk. Daarna leverde een eigen doelpunt van Marieke van der Sman een 2-1 achterstand op. Bergen besliste het duel met een schot van afstand dat gedragen door de wind het doel in verdween: 3-1.

3e klasse D (zon)

Taurus – Antibarbari 2

Het duel op het sportpark van de TU Delft was aardig in evenwicht. Na negen minuten spelen opende Antibarbari 2 de score. Een paar minuten later was Taurus dicht bij de gelijkmaker, maar de bal van Saskia Vuijk eindigde op de lat. Met een half uur op de klok was het alsnog raak voor Vuijk na een een-tweetje. In de blessuretijd van de eerste heft namen de bezoeksters opnieuw de leiding: 1-2.

Na rust leverde een ingooi van Hannah Herremans de gelijkmaker op. Tinka de Leeuw schoot de vanaf de zestienmeterlijn de gelijkmaker binnen: 2-2. Taurus kwam in de 73e zelfs op voorsprong nadat Saskia Vuijk profiteerde van een verdedigingsfout. De vreugde was van korte duur. De Rotterdamse vrouwen kwamen al snel weer op gelijke hoogte. De 3-3 was ook de eindstand.

SVO Krommerijnstreek – RKDEO 2

Voetballend deed RKDEO 2 niet onder voor de thuisclub, volgens trainer Ryano Derks. De thuisclub was wel veel sterker voor het doel en kon na een benutte strafschop flink uitlopen op RKDEO 2.  Een rode kaart hielp niet aan de kant van de bezoeksters om de schade nog beperkt te houden. Na een 6-1 ruststand eindigde het duel in 9-2. Estrella Caffa scoorde beide treffers voor RKDEO 2.