VVG KNVB West II houdt 32e Algemene Ledenvergadering bij VUC

De Vereniging van Gedecoreerden in de KNVB West II, regio’s Den Haag, Leiden en Westland heeft vrijdag haar 32e ALV gehouden in het clubgebouw van VUC. Deze keer met een afwijkende dagindeling.

Tekst: Wim van den Berg        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Er was gekozen voor een koffie-ontvangst met aansluitend een boeiende lezing door mr. Peter Oskam, al geruime tijd burgemeester van Capelle aan den IJssel, die ons meenam door zijn loopbaan als UEFA-Delegate, een vak apart, zoals bleek.

Dat wordt je niet zomaar, want de criteria voor die job liggen hoog, maar Peter Oskam voldoet daar ruimschoots aan. Stagiair onder leiding van een mentor met een examenwedstrijd Ierland-Israël Onder 21. Vervolgens een rijkdom aan ervaringen aan de hand van een aantal door hem behandelde wedstrijden, inclusief handicaps van een defect chartervliegtuig tot en met de brandweer die een kunstgrasveld moest natspuiten.

De dure fles cognac van 50 jaar oud (Armenië) die in de handbagage mee moest, maar ook de workshop “matchfixing” voor jongeren in Noorwegen. Hoe ga je om met oerwoudgeluiden en met een team dat drie uur opgesloten zat in een bus in Italië, omdat de carabinieri niet correct met een voetbalelftal kon omgaan?

Recent de mooie ervaring van Italië tegen Engeland, met een imponerende minuut stilte vanwege het eerdere overlijden van sterspeler en trainer Gianluca Vialli op 58-jarige leeftijd (09.07.1964 –06.01.2023). Peter Oskam wist één en ander boeiend aan elkaar te praten en gaf na een uur presenteren nog eens aan, dat hij energie haalt uit de combinatie van zijn werk, zijn gezin en zijn hobby. Een ex-politie-agent, ex BV-arbiter, ex-secretaris van de H.S.V., ex-rechter en kamerlid, die het ver heeft geschopt, maar nog steeds een beetje de humorvolle Hagenaar met branie; kortom “zichzelf is gebleven”.

Bert Tielemans was de technische rechterhand die met hulp van de apparatuur van VUC middels Emmy van Drunick, de beelden “aan de praat kreeg”, waar Henri de Beer en Emmy ook de verzorging pleegden en Ton Beije namens Haaglanden Voetbal wat beelden schoot.

De ALV verliep, na de borrel en geweldige lunch met lekkere broodjes, voorspoedig, waarin Kees Wenneker werd herbenoemd als bestuurslid, de financiën werden goedgekeurd en alle aanwezigen werden benoemd tot VvG-Ambassadeur, om bij verenigingen onderscheidingen te activeren teneinde continuïteit van onze bij de KvK ingeschreven vereniging te waarborgen.

Peter Oskam is binnenkort te gast in één van onze TV-afleveringen van ‘Oude Glorie aan tafel’.

Lees verder
Net binnen