OranjeLeeuwinnen eenvoudig langs Polen

Met nog exact honderd dagen te gaan tot het WK in Australië en Nieuw-Zeeland hebben de OranjeLeeuwinnen zich prima gerevancheerd van de 0-1 nederlaag tegen Duitsland. Tegen Duitsland was het al een goede partij en had Oranje moeten winnen, maar nu moest Polen er wel met 4-1 aan geloven.

Coach Andries Jonker wilde tegen Polen voortborduren op het spel dat zijn ploeg tegen de oosterburen had laten zien en liet zijn elftal daarom grotendeels intact. Alleen Kerstin Casparij moest plaatsmaken. De verdediger van Manchester City werd vervangen door Esmee Brugts. Met de hoogstaande wingbacks Victoria Pelova (foto) (ex-ADO Den Haag, nu Arsenal) en Esmee Brugts probeerde Nederland druk naar voren te zetten. Dat lukte uitstekend, want van beide speelsters ging veel dreiging uit.

Achterstand

Pelova stond ook aan de basis van de eerste kans van Oranje. Haar voorzet belandde via de Poolse verdediging voor de voeten van Jill Roord, maar de Oldenzaalse zag haar schot gekeerd worden door de Poolse keeper Kinga Szemik. Tegen de verhouding in kwam Polen op een voorsprong. Een kort genomen hoekschop belandde voor de voeten van Weronika Zawistowska, die de bal via Van de Donk richting de verre hoek lepelde. De Poolse topscorer Ewa Pajor gaf de bal het laatste zetje en werkte de bal in het doel achter Daphne van Domselaar: 0-1.

Daarna stelde de ploeg van Jonker orde op zaken en won het oefenduel uiteindelijk met 4-1 door treffers van Lieke Martens (2x), de Delftse Lineth Beerensteyn en Jill Roord.

(Bron: OnsOranje) (Foto: Orange Pictures)

Lees verder