Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC weer alleen aan kop

Graaf Willem II VAC deed zaterdag goede zaken in de strijd om het kampioenschap in 4D. Zelf won de ploeg van trainer Jan de Jong van FC Zoetermeer en zag het naaste concurrent IJVV de Zwervers twee kostbare punten morsen tegen Bolnes (1-1).

Tekst: Peter Petit        |         Foto’s: Perry Biemans (Sportsnap.nl)

Graaf Willem II VC – FC Zoetermeer

Een moeilijke wedstrijd vanwege veel wind op de Roggewoning en een tegenstander uit Zoetermeer die kwam om niet te verliezen. Uiteindelijk wel een verdiende overwinning door een doelpunt tien minuten voor tijd van Brian de Jong.

KSD-Marine – Bolnes

De wedstrijd begon wat later omdat Bolnes in een file terecht was gekomen. De thuisploeg nu wel op volle sterkte, in tegenstelling tot vorige week. De namen van de broertjes Perquin kwamen op het wedstrijdformulier omdat zij verantwoordelijk waren voor de 1-0 en 2-0. Maar Bolnes kwam terug en hoe. De rust ging onbeslist in met 2-2, tot ongeloof van alles wat KSD-Marine was werd het zelfs nog 2-3. Jacco Wevers bracht beide partijen weer op gelijke hoogte, maar het waren weer de Rotterdammers die brutaal de leiding namen: 3-4. De wedstrijd leek verloren voor de ploeg van hoofdtrainer Henk Baggerman toen Brian Koster tot overmaat van ramp een penalty miste, maar gelukkig was daar Brian Bloemink, die alsnog een punt voor de thuisploeg uit het vuur wist te slepen. Toch niet de drie punten waarop men op de Waalsdorpervlakte had gerekend, dus enigszins teleurstellend. En, hoogst opmerkelijk, eerder dit seizoen eindigde dit duel in Bolnes ook in 4-4.

SEV-Groeneweg

De thuisploeg uit Leidschendam slaagde er wederom niet in om voor een stunt te zorgen tegen Groeneweg. SEV is wellicht de meest teleurstellende ploeg in deze vierde klasse D. Er zullen niet veel voetbalinsiders zijn geweest die aan het begin van de competitie rekening zouden hebben gehouden met het gevecht van de ploeg van hoofdtrainer Kenneth Soechit tegen nacompetitie of, in het ergste geval, zelfs degradatie. De komende weken moet er toch echt een stunt uit de hoge hoed worden getoverd om een rampscenario te voorkomen.

RVC Celeritas – Haagse Hout 

Een grote overwinning voor de ploeg uit Rijswijk op hekkensluiter Haagse Hout, voor wie het doek nu toch echt gevallen lijkt. De man met het killerinstinct bij de thuisploeg, spits Jergo Leijdekkers, kon na afloop van de wedstrijd aanspraak maken op de wedstrijdbal dankzij zijn drie treffers. Hij was echter ook de speler die ‘rood’ incasseerde, na tweemaal ‘geel’. Overige doelpunten van RVC Celeritas kwamen op naam van Appie Tajdirti (2x) en Bencho.

(Meer foto’s van SEV-Groeneweg via www.sportsnap.nl)

Lees verder