Zaterdag 3C: DSVP en OLIVEO sluiten aan bij koploper Zwarte Pijl

Lijstaanvoerder Zwarte Pijl kwam tegen LMO niet verder dan een gelijkspel. OLIVEO naderde de koploper tot op een punt na een zege op Soccer boys. Ook DSVP is nog volop betrokken in de titelstrijd na een zege op Ariston’80.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Sabine van Oosten & Erik de Kleijn (SportSnap.nl)

Soccer Boys – OLIVEO

OLIVEO speelde geen beste eerste helft tegen Soccer Boys. In Bleiswijk kwam de ploeg uit Pijnacker vlak voor rust op 0-1. Een vrije trap van Gerben Pels werd bij de tweede paal door Sem van Venrooij in het doel gekopt. In de tweede helft verging het de ploeg van trainer Marcel van der Smit een stuk beter. Een bal van Jeff Paanakker werd door een speler van Soccer Boys in het eigen doel gewerkt: 0-2. Daarna scoorde Gerald Lagrand van twintig meter afstand de 0-3. De 0-4 eindstand kwam op naam van Gerben Pels, die een bal van Lagrand intikte.

DSVP – Ariston’80

DSVP verstevigde haar derde plaats met een overwinning op het lastige Ariston’80. In Pijnacker opende Nick de Bruijn in de eerste helft de score. Rowdi Nobbe besliste na de thee het duel definitief in het voordeel van DSVP. Dankzij zijn treffer werd de eindstand op 2-0 bepaald. (Foto’s DSVP-Ariston’90: Erik de Kleijn – SportSnap.nl)

FC IJsselmonde – SEP

SEP begon goed met twee kansen, maar zag een bal op de lat eindigen en een van de lijn gehaald worden. De eerste kans van de Rotterdammers leverde meteen een treffer op. SEP was daarna de bovenliggende ploeg en kwam in de 44e minuut op 1-1. Richard Kasius ging diep en legde de bal op de achterlijn terug. De vrijstaande Tyler van Baalen schoot de bal binnen. (Foto’s FC IJsselmonde-SEP: Sabine van Oosten)

Na de thee was er veel strijd met kansen voor beide teams. SEP-doelman Perry van Oeveren pakte een paar belangrijke ballen. SEP kwam vijf minuten voor het eindsignaal verdiend op 1-2. Op aangeven van Tyler van Baalen scoorde Marco van Blitterswijk. Ver in blessuretijd kreeg FC IJsselmonde nog een strafschop en scoorde in de 99e minuut nog de gelijkmaker: 2-2.

CVC Reeuwijk – DHL

DHL deed zichzelf geen plezier door het duel met mededegradatiekandidaat CVC Reeuwijk te verliezen. Na een 1-0 ruststand verloor de club uit Delft in Reeuwijk met 2-0. Door deze nederlaag zakt DHL naar de twaalfde positie, die aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie betekent.