Zaterdag 2E: Vitesse Delft legt na rust wil op aan HMSH

Op Sportpark Tanthof heeft Vitesse Delft de competitiewedstrijd tegen HMSH gewonnen. Na een ruststand van 1-0 zegevierde de thuisploeg uiteindelijk met 2-0.

Tekst: Harold Koster      |       Foto’s: Moshe Amsalem

HMSH verkeert in zwaar weer en hoopte uiteraard op een goed resultaat in Delft. In de tweede minuut kreeg het echter al een domper te verwerken. Na een corner van Sander Koeleman verdween de bal ongelukkig via een verdediger van HMSH in het doel: 1-0.

Vitesse Delft had met een vroege voorsprong wat het wilde en hoopte in het vervolg deze snel uit te kunnen breiden. Maar de Delftenaren kwamen bedrogen uit, want HMSH speelde de eerste helft prima mee. De thuisploeg leek weliswaar een veldoverwicht te hebben, maar het team van trainer Faizel Soekhai kreeg veruit de beste kansen. Zo wist keeper Lennart van den Hengel een speler van HMSH op miraculeuze wijze van een doelpunt af te houden, door een inzet op de lijn te pareren. Even later werd de doelman verrast door een afstandsschot, maar de rebound werd in het zijnet gewerkt. Stelde Vitesse Delft daar dan niets tegen over? Ja, maar dat leverde slechts enkele kansjes op, die geen gevaar opleverden of door keeper Youssri Allouya werden tegengehouden.

Pal voor rust leek HMSH op gelijke hoogte te komen. Keeper Van den Hengel werd gepasseerd en de bal werd in het doel gewerkt. Scheidsrechter Van Ekelenburg keurde de treffer, op advies van zijn assistent-scheidsrechter, echter af wegens buitenspel. Zo gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten, terwijl HMSH zeker meer had verdiend.

Kracht

De tweede helft was er een ander spelbeeld. Het spel van HMSH had veel kracht gekost en Vitesse Delft was vanaf de hervatting de betere ploeg. Het had haar zaakjes beter op orde dan in het eerste bedrijf en gaf nauwelijks meer kansen weg. De ploeg van trainer Ronald Hes was regelmatig gevaarlijk, maar pogingen van Sander Koeleman en Duncan Sjerp leverden geen doelpunt op.

In de 64e minuut werd Gigi Vermeer namens de thuisclub in kansrijke positie gebracht. Hij kapte de bal naar z’n linkervoet en schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek. Keeper Allouya was kansloos: 2-0.

De wedstrijd was gespeeld. HMSH kon deze achterstand niet meer goedmaken. Vitesse Delft liet het op haar beurt na om de score uit te breiden, ondanks een paar goede kansen. HMSH kwam in de slotfase niet verder dan een schot van Najeb Beyazed.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-0 en is Vitesse Delft nog helemaal in de race voor een hoge klassering. HMSH moet de komende weken punten pakken. De eerste helft, die de ploeg in Delft op de mat legde, moet daar enig vertrouwen in geven.