Vierde Divisie zondag: HBS houdt druk op Hoogeveen na winst op Alcides

HBS blijft koploper Hoogeveen in de nek hijgen. Met nog vijf duels op de planning is het gat slechts één punt, terwijl RKAVV en Purmersteijn op twee punten volgen. Zelfs SJC, op vier punten, doet nog mee. De climax in de Vierde Divisie A nadert zo langzamerhand zijn hoogtepunt.

Tekst: Hans Kulk     |       Foto’s: Franca Dobbe

In plaats van een verslag te schrijven over de met 3-1 (0-1 eigen doel, 2-1 Sieb Verheul, 3-1 Fabian Hilpert) gewonnen wedstrijd tegen Alcides, is het wellicht leuker om te weten wie de top vijf in de resterende vijf duels nog ontmoet.

Koploper Hoogeveen (50 punten) bijt hierin het spits af. De lijstaanvoerder speelt nog thuis tegen Alcides en Velsen en gaat op bezoek bij De Zouaven, SJC en RKAVV.

HBS (49) ontvangt op sportpark Craeyenhout Velsen en Heino, terwijl Kahya en consorten buitenshuis SJC, RKAVV en Be Quick 1887 treffen.

RKAVV (48) speelt nog driemaal thuis, respectievelijk tegen Heino, HBS en Hoogeveen, terwijl de ploeg van Maurizio Ceccucci nog in de bus stapt voor duels met VOC en Be Quick 1887.

Nummer vier Purmersteijn (48) ontvangt Westlandia en Alcides en gaat nog ‘on tour’ bij Roda Raalte, De Zouaven en SJC.

SJC (46), de nummer vijf in de stand, neemt het thuis nog op tegen HBS, Hoogeveen en Purmersteijn (de nummers 1, 2 en 4) en bezoeken nog VOC en Hollandia.

Kunt u hieruit de aanstaande kampioen pikken? Ik niet! Het kan echt nog alle kanten op in deze doldwaze Vierde Divisie. Wie houdt het hoofd koel? Wie blijft er verstoken van blessures en schorsingen? Er valt vooraf niets hierover te voorspellen. Dat maakt het ook alleen maar leuker.

De climax in de Vierde Divisie nadert zijn hoogtepunt. Wordt het Hoogeveen, HBS, RKAVV, Purmersteijn of toch outsider SJC? Alle opties staan nog open!

(Klik HIER voor meer foto’s van HBS-Alcvides)

Lees verder