VUC stelt Mario Taal aan als nieuwe jeugdtrainer Onder 19

De jeugdafdeling van VUC heeft voor het komende seizoen de 43-jarige Mario Taal (foto) aangesteld als nieuwe jeugdtrainer voor de Onder 19. Taal keert hiermee terug naar de club waar hij ooit als jeugdspeler begon.

Bij Scheveningen heeft Taal diverse jeugdselecties onder zijn hoede gehad. Hij was als hoofdtrainer de afgelopen jaren verantwoordelijk voor achtereenvolgens de O13, O15 en de O17 en sinds dit seizoen de O19.

Doelstelling

Met de komst van Taal haalt VUC een ambitieuze trainer binnen de geledingen en wil de club vormgeven aan de doelstelling om de oudste jeugd te laten doorstromen naar de senioren en het vlaggenschip van VUC. De Hagenaar is in het bezit van het KNVB-diploma UEFA-C Youth en wil zich in de toekomst nog verder ontwikkelen met vervolgopleidingen.

Ambitie

Het Kleine Loo is voor Mario Taal geen onbekend terrein. Hij is opgegroeid in de Haagse wijk Mariahoeve en beleefde als kleine jongen zijn allereerste voetbalervaringen in het zwart-wit. ,,Ik ben enorm verheugd om terug te keren naar de club waar het voetballeven voor mij op 5-jarige leeftijd begon. Ik moet toegeven dat ik zelfs enigszins geëmotioneerd was toen ik na heel wat jaren weer door het hek van het sportpark liep naar het hoofdveld. De ambitie van VUC om eigen jeugd op te leiden en door te laten stromen naar het eerste spreekt me enorm aan. Ik voel me vereerd om daar mijn bijdrage aan te mogen gaan leveren.”

Lees verder