Oranje-speelsters Onder 16 boeken knappe zege in Portugal

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft maandag de eerste oefenwedstrijd onder de hoede van coach Sherida van Bruggen met 3-2 gewonnen. In en tegen Portugal zorgden Victoria Boerboom (twee keer) en Juul Oudenampsen voor een 3-0 voorsprong, waarna de thuisploeg zich terugvocht in de wedstrijd en het zelfs nog even spannend maakte.

Bij Oranje startte DHC-speelster Dina Haizoun (foto) in de basis. Zij werd het laatste kwartier vervangen door RoseIvens. Op datzelfde moment kwam ADO Den Haag-speelster Jet van Mierlo in het veld. Zij verving Moud van den Berg.

Strafschoppen

Nederland was vanaf het begin de betere op het warme Centro de Estiagos in Luso. De ploeg creëerde veel kansen. Binnen dertig minuten nam Onder 16 afstand. Ana Carolina Sa was daarbij de schlemiel. De Portugese verdediger veroorzaakte twee penalty’s door eerst Boerboom aan haar shirt te trekken en daarna onbesuisd in te komen op Juul Oudenampsen. De speelsters namen de strafschoppen zelf en faalden niet. Het hoogtepunt van de eerste helft moest toen nog komen. Boerboom schoot een vrije trap van zeker vijfentwintig meter onberispelijk in de bovenhoek: 3-0.

In de tweede helft kwam Portugal sterk terug en scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer: 3-2. Verder liet de Oranje-ploeg het niet komen.

Beelden

Onder 16 oefent woensdag opnieuw tegen Portugal in Luso. De aftrap is dan om 16.00 uur, Nederlandse tijd. ,,We gaan met de beelden aan de slag om te bekijken wat er goed is gegaan en wat er beter kan. Zeker de eerste helft is iets om op voort te bouwen”, liet coach Sherida van Bruggen weten aan OnsOranje.

(Bron: OnsOranje)