Warming-up zaterdag 5B/5C: GSC ESDO mag geen misstap maken tegen ONA

In het thuisduel tegen koploper ONA kan GSC ESDO zich geen missstappen veroorloven wil het nog enigszins uitzicht houden op de eerste plaats. Quick, dat derde staat, neemt het op tegen SVO Buytenpark.

Tekst: Roland van der Linden

Alle ogen zullen gericht zijn op het duel tussen de topploegen GSC ESDO en ONA. De Haagse ploeg verspeelde de afgelopen weken punten en zag de Goudse tegenstander weglopen naar een voorsprong van zes punten. Een zege is dus nodig voor GSC ESDO, het team van trainer Ali Boussaboun (foto).

Uitzichten

Ook Quick zag haar titelkansen door haar vingers glippen. Tegen SVO Buytenpark moet dus een overwinning geboekt worden. Het duel wordt gespeeld op Nieuw Hanenburg. WIK heeft nog steeds goede uitzichten op de derde periode. Het duel tegen het sterke DVC zou dan ook een goede graadmeter zijn geweest voor de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen. De KNVB heeft echter WIK, naar aanleiding van een tweetal gestaakte duels deze maand, voorlopig stilgezet.

Lastig

In de onderste helft van de ranglijst neemt HDV het op Gouderak. Het zal lastig worden voor de Haagse ploeg om de winst mee naar huis te nemen. Hekkensluiter De Ster mag proberen om haar derde overwinning te boeken ten koste van Wanica Star. REMO is op Sportpark De Verademing gastheer voor laagvlieger Toofan.

Lees verder