Louise van Oosten (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Revanche op onszelf nemen tegen PSV”

Een kleine week nadat beide ploegen elkaar ontmoetten in de halve finale van de TOTO KNVB-beker, staan ADO Den Haag Vrouwen en PSV vanavond weer tegenover elkaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Van de 33 eerdere confrontaties in de competitie, werden er tien gewonnen door de Residentieclub, tegenover zestien Brabantse zeges. Zevenmaal werd het gelijk, waaronder eerder dit seizoen.

Tekst: Ivo Schimmel

Momenteel bevindt PSV zich in goede vorm met één verliespartij in de laatste vijf wedstrijden. ADO Den Haag Vrouwen is na twee nederlagen op rij weer op zoek naar een overwinning. Beide elftallen haalden 26 punten uit zeventien wedstrijden. De twee ploegen strijden momenteel met achtervolgers PEC Zwolle en Feyenoord om de vierde plaats, die waarschijnlijk toegang zal geven tot de Eredivisie Cup. Met een zege op PSV kan ADO Den Haag Vrouwen een grote stap richting dat doel zetten.

Eredivisie Cup

,,Ik denk dat het belangrijk is dat wij de laatste wedstrijden gaan winnen,” zegt Louise van Oosten (foto). ,,Dan kunnen we nog meedoen voor de Eredivisie Cup en een prijs pakken.” Dit seizoen staat de 18-jarige aanvalster regelmatig in de basis en scoorde ze haar eerste doelpunt in de Eredivisie. ,,Het ging voor de winterstop persoonlijk wel prima bij mij. Daarna raakte ik geblesseerd, maar nu ben ik weer terug. Hopelijk kan ik de lijn van voor de winterstop doorzetten.”

Revanche

Nu wacht de tweede confrontatie met PSV binnen een week. ,,Ik denk dat we aankomende vrijdag vooral revanche op onszelf moeten nemen na de afgang van afgelopen zaterdag. En dat we er alles aan moeten doen om de drie punten thuis te houden.”

De wedstrijd tussen ADO Den Haag Vrouwen en PSV wordt vanavond in het Bingoal Stadion gespeeld en vangt aan om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder