Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Ik verwacht open wedstrijd”

Het lukte FC ’s-Gravenzande vorig weekend weer niet om te winnen uit tegen Achilles Veen. De Westlanders moesten nu huiswaarts keren met een 2-0 nederlaag. Daardoor passeerde Portugaal (dat met 0-3 won bij De Dijk) FC ’s-Gravenzande op de ranglijst.

Tekst: Ton Beije

Zaterdag is FC ’s-Gravenzande op het Juliana sportpark gastheer van het Zeeuws Goes, dat vierde op de ranglijst staat en acht punten meer heeft verzameld dan de gastheren. Terug- en vooruitblik met de assistent-trainer van FC ’s-Gravenzande, Mike Jonk (foto), die volgend seizoen het roer overneemt van Richard Middelkoop. Hoe kijkt hij terug op de ontmoeting tegen Achilles Veen? ,,Het was een slordige wedstrijd van beide kanten. Achilles deed precies wat we hadden verwacht, maar we maakten aan de bal veel verkeerde keuzes, waardoor we onnodig de bal verloren. We misten afgelopen weekend de creativiteit om door de gesloten defensie heen te spelen en creëerden weinig kansen. Achilles stond goed en heeft geprofiteerd van onze fouten, dus het is inderdaad wederom niet gelukt om Achilles Veen in eigen huis te kloppen!”

Slordig

Zaterdag dus voor eigen publiek tegen Goes. Wat weet Jonk nog van het duel eerder dit seizoen in het Zeeuwse land? Hij: ,,We begonnen die wedstrijd de eerste tien minuten slordig, daarna hebben we de beste tachtig minuten gespeeld van het seizoen en wonnen we daar met 7-1 en nog veel uitgespeelde kansen. Het storen was die wedstrijd echt van hoog niveau, waardoor Goes niet onder onze druk uit kon spelen.” Nu thuis, wat voor wedstrijd verwacht hij nu? ,,Ik verwacht weer een mooie wedstrijd, waarbij beide ploegen willen voetballen. Goes zal ook moeten winnen als ze nog iets willen bereiken, dus het zal een open wedstrijd worden, wat goed bij ons past.”

Doestelling

Is nu voor FC ’s-Gravenzande de doelstelling het behalen van de zesde plaats? Jonk: ,,Ja, begin van het seizoen hebben we afgesproken minimaal een gelijk aantal punten te halen als het vorige seizoen, dat  waren er 49. Dat betekent dat we nog twaalf punten moeten pakken in de komende vijf wedstrijden. Wanneer dat lukt zullen we waarschijnlijk op die zesde plek staan, dus dat zou goed kunnen!”

Afwezigen

Tegen Goes is FC ’s-Gravenzande niet helemaal compleet. Jonk: ,,Sil (van Ooyen -red.) is helaas nog geblesseerd, Bram (Sommeling – red.) is geschorst door zijn gele kaart tegen Achilles en Ardi Luijendijk nog bezig met zijn herstel en maakt zijn minuten in het tweede. Verder zijn we compleet.”

Lees verder