Zaterdag 4E: MSV’71 speelt zich veilig, Maasdijk stelt teleur tegen Blijdorp

MSV’71 verpulverde op eigen terrein BZC Zuiderpark (10-0), van Maasdijk werd meer verwacht dan het 2-2 gelijkspel tegen Blijdorp. Geluk bij een ongeluk, ook Hermes DVS kwam in de Schiedamse derby tegen PPSC niet verder dan een remise (1-1), waardoor het team van hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto) nog steeds in de race is voor de belangrijk tweede plek.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – BZC Zuiderpark

Feest in Maassluis, waar dit weekeinde een start wordt gemaakt met de bij iedere inwoner bekende ‘Megaweek’, met als hoogtepunt ‘de Nacht van MSV’. De spelers van hoofdtrainer Paul van Loenen namen zaterdag al een voorschot op het feest en vierden na afloop van de wedstrijd hun eigen feestje na een niet mis te verstane 10-0 overwinning tegen BZC Zuiderpark. Hiermee namen de Maassluizers sportief revanche op de eerder tegen deze tegenstander geleden 2-0 nederlaag. Na deze zege is MSV’71 zeker van lijfsbehoud in 4E en kunnen de bloemetjes deze week buitengezet worden. Dat geldt zeker voor Jack van der Vlugt, grote man bij MSV’71 met maar liefst vijf treffers. Overige doelpuntenmakers: Jeremy van Loenen (2x), Jasper van Veen, Rick de Jonge en Brady Stralendorff (allen 1x).

RVV Blijdorp – Maasdijk

Een teleurstellende uitslag van 2-2 voor Maasdijk, dat hierdoor twee punten verliest in de strijd om de derde plek.  Na drie minuten schoot Roy Bruine namens de bezoekers raak, maar uit de eerste de beste tegenaanval scoorden de Blijdorpers al de 1-1.

Met een man minder na ‘rood’ voor Nick van Vliet na amper dertig minuten en een 2-1 stand voor Blijdorp, wist Maasdijk zich in Rotterdam toch staande te houden. Op slag van rust was het wederom Roy Bruine die de doelman van Blijdorp het nakijken gaf. De ruststand was tevens de eindstand.