Zaterdag 2E: Wilhelmus houdt hoop op handhaving levend

Op het Sportpark aan de Brasserskade nam Wilhelmus het op tegen Concordia. Beide teams vechten tegen degradatie. Wilhelmus kwam in de slotfase als winnaar uit de bus en kwam in punten op gelijke hoogte met de tegenstander.

Voor beide teams is de nacompetitie het hoogst haalbare nog. Met een overwinning kon Concordia een forse stap in die richting zetten. Het pakte anders uit voor de club uit Delft. Het duel bereikte onder leiding van arbiter Coenraads de rust met een 0-0 stand op het scorebord.

Blessuretijd

In de tweede helft bleven de treffers ook uit en leek het duel te eindigden zonder dat er gescoord werd. In blessuretijd greep de ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg (foto) alsnog de overwinning. Door een doelpunt van Matthijs Wartna eindigde de wedstrijd in 0-1. Beide teams hebben nu achttien punten. Concordia heeft een iets beter doelsaldo en staat op de elfde plaats.