Zaterdag 1B: DSO komt niet verder dan gelijkspel bij sv Honselersdijk

In het uitduel bij sv Honselersdijk moest lijstaanvoerder DSO genoegen nemen met een gelijkspel. Ondanks het puntenverlies in het Westland heeft DSO nog steeds de koppositie in handen. De voorsprong op Die Haghe bedraagt nog maar twee punten.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Koos Ophorst

In de eerste twintig minuten had DSO volledig de overhand en zette sv Honselersdijk met de rug tegen de muur. Toch was het de thuisploeg die uit het niets scoorden. Tom van Veen schoot een voorzet van rechts in de korte hoek binnen.

DSO was niet tevreden over het optreden van arbiter Roelof Luinge. Volgens de Zoetermeerders lokte Luinge de spelers van DSO uit de tent en die kregen bij elke opmerking die ze plaatsten een vrije trap tegen. Spits Tim Ceder kon niets goed doen naar de mening van de bezoekers. In de slotfase van de eerste helft ging Anouar Zibouh alleen af op de keeper. Luinge floot op dat moment voor de rust.

In de tweede helft was het DSO dat de klok sloeg. sv Honselersdijk moest zich beperken tot het wegwerken van de bal. Uit een pass van Brandon van Tichem scoorde Zibouh de gelijkmaker. DSO bleef aandringen en goed verzorgd voetbal spelen, maar kon het doel niet meer vinden: 1-1.