Tweede Divisie: Quick Boys bindt ook Excelsior Maassluis aan zegekar

Excelsior Maassluis is door tegenvallende resultaten in de hoek terechtgekomen waar de klappen vallen. De trainerswissel heeft voorlopig nog geen vruchten afgeworpen. Nu moest de Tricolores op eigen veld met 0-2 buigen voor het sterke Quick Boys van vertrekkend trainer Edwin Grünholz.

Tekst: Ton Beije            |      Foto’s: Orange Pictures

Net als vorige week bij Scheveningen schoot Quick Boys ook op sportpark Dijkpolder goed uit de startblokken. Op aangeven van Nigel Ogidi Nwankwo bracht Youssef El Kachati de Katwijkers al na zes minuten spelen aan de leiding.

Twee minuten later kreeg de thuisploeg een prima kans, nadat de bal voor de voeten viel van Bram Wennekers, maar hij schoot tegen doelman Paul van der Helm aan. Halverwege het eerste bedrijf ging een schot van Nick Runderkamp maar rakelings naast. Pal daarop moest aan de andere kant doelman Tom Boks een knappe redding verrichten, maar er was al gevlagd voor buitenspel.

Counter

Quick Boys controleerde de wedstrijd, waarbij Excelsior Maassluis gokte op de counter, maar echt gevaarlijk konden de gastheren nog niet worden. In de slotfase van de eerste helft haalde doelman Van der Helm de bal na een vrije trap van Pieter Langedijk knap uit zijn doel. De Quick Boys-goalie redde vlak daarna nogmaals uitstekend op een inzet van Gijs Abbas. De rust brak aan met die 0-1 stand.

Na een uur op de klok een grote kans voor Excelsior Massluis, maar Pieter Langendijk zag zijn schot fraai door doelman Paul van der Helm over de lat getikt worden. Twee minuten later was Quick Boys dicht bij een treffer, maar Gijs Abbas had een redding op de lijn in huis. Pas heel laat in de wedstrijd trok Quick Boys de overwinning definitief naar zich toe. Ravelino Junte pikte een te korte terugspeelbal op, omspeelde doelman Tom Boks en liet de bal in het lege doel verdwijnen: 0-2.