Zondag Vierde Divisie: Westlandia na goede eerste helft alsnog onderuit

De zondagtak van Westlandia heeft zichzelf zaterdagavond ‘vergeten’ te belonen. Na een goede eerste helft (1-0) ging de ploeg van vertrekkend coach Cesco Agterberg alsnog onderuit tegen Hollandia: 1-3.

Tekst: Hans Kulk      |     Foto’s: Danny Ploegaert

Zonder de vorige week met rood bestrafte Jeremy van Uunen startte Westlandia vol goede voornemens aan het duel met Hollandia. Dat resulteerde voor de pauze in enkele kansen maar slechts één doelpunt. Nadat Peter Cedeno in de 24ste minuut een grote kans op 1-0 had gemist, lukte het jubilaris Kai Verbeek, hij speelde zijn 100ste duel voor de hoofmacht van de Naaldwijkers, zes minuten later wel: 1-0.

Ook in het tweede bedrijf leek er voor de Westlanders geen vuiltje aan de lucht, nadat Hidde van der Arend namens de thuisploeg een enorme kans op 2-0 had gemist, maar na de 1-1 van Dennis Jansen (Hollandia) kantelde het duel. Diezelfde Jansen zorgde tien minuten later namelijk ook voor de 1-2 voorsprong voor de ploeg uit Hoorn (NH). Vijf minuten voor het eindsignaal velde Omar Nait Aicha het definitieve vonnis over Westlandia: 1-3.

Een mooi begonnen avond, die uiteindelijk zuur eindigde op sportpark De Hoge Bomen. Het eerstvolgende duel voor Agterberg en consorten staat voor zondag 7 mei op de agenda. De groenhemden gaan dan op bezoek bij Purmersteijn.