Zaterdag 1B: Die Haghe wint moeizaam van HVV op Diepput

In een van beide kanten matige wedstrijd won Die Haghe met 0-1 van HVV en deed daarmee goede zaken. De directe concurrenten, zoals koploper DSO (1-1) en VELO (3-2 verlies) verspeelden punten en Die Haghe voert met deze overwinning de druk op DSO behoorlijk op.

Tekst: Wim van de Graaf              |      Foto’s: HMA-fotografie

De wedstrijd bij HVV werd gespeeld op een kunstgras bijveld omdat “The Pitch” in reparatie was voor het cricketseizoen. De regen maakte de kunstsprieten spekglad en menig speler gleed dan ook uit. In de tweede minuut was er de eerste kans voor Die Haghe, toen Jelle Halsema zijn schot nipt langs het doel zag gaan. In de vijfde minuut was daar een cruciale redding met de voet van Die Haghe-doelman Justin van Look, waarmee hij een zeker doelpunt wist te voorkomen. Het kwartier hierna was gewoonweg saai te noemen, waarbij beide teams openingen zochten maar niet vonden.

Pas in de 25e minuut de tweede kans voor Die Haghe toen Sami Aoulad Said een goede voorzet niet binnen kon tikken. Uit de hierop volgende aanval van HVV verwerkte Justin van Look knap een van dichtbij goed ingekopte voorzet.  Na een half uur moest de jonge Markus Krisinel zich -met het zich laat aanzien- zware knieblessure laten vervangen door de weer ingetreden Robin Laming. Tot aan de rust waren er aan beide kanten enkele speldenprikjes die geen doel troffen en zo werd de droogte en warme thee opgezocht.

Na de rust moest Die Haghe alle zeilen bijzetten om een beter resultaat te behalen. Na ruim een uur voetballen was er een strafschopsituatie vanwege hands in het strafschopgebied van HVV, maar arbiter Jesse Verduijn wilde er niets van weten zoals hij ook niet floot bij veel overtredingen over en weer. Trainer Marcel Koning wisselde Jelle Halsema en Junior Nelson voor Mark van Kippersluis en Desley Koegler en gedurende de volgende twintig minuten werd Die Haghe voetballend sterker, maar behield de thuisploeg met de snelle uitbraken ook goede kansen, die telkens door uitblinker Justin van Look onschadelijk werden gemaakt.

Zo leek het af te stevenen op een terechte 0-0, maar in de tachtigste minuut gaf de goed ingevallen Robin Laming een prachte dieptepass op Noah Abid, die twee Kroonleeuwen op de achterlijn zijn hielen liet zien waarna hij de bal strak teruglegde op de inlopende Desley Koegler, die loepzuiver de bal in de hoek plaatste: 0-1. Drie minuten later had diezelfde speler de 0-2 op zijn schoen, maar HVV-goalie Guus Dicke redde bekwaam. Zo won Die Haghe moeizaam en ietwat gelukkig van een dapper strijdend HVV en staat het nu nog op twee punten achterstand van koploper DSO. Nog vier wedstrijden te gaan. Voor Die Haghe te beginnen met het treffen zaterdag aaanstaande op Ockenburgh tegen runner-up Wippolder. Het kan nog alle kanten op in deze geweldige eerste klasse B!