O23 4H: FC Zoetermeer wint topduel van sv Nootdorp, DSO zegeviert ook

Door een zege op concurrent sv Nootdorp heeft FC Zoetermeer nu drie punten voorsprong op de tegenstander. DSO kwam net als sv Nootdorp op 21 punten na een overwinning op Soccer Boys. OLIVEO moest de punten laten aan Zestienhoven.

FC Zoetermeer O23 – sv Nootdorp         O23

sv Nootdorp schoot in het topduel uit de startblokken en scoorde binnen vijf minuten de 0-1 via Joep van Wijk. De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de bezoekers. Uit het niets scoorde Zoetermeer aanvoerder Stefan Pommer de gelijkmaker en kantelde het duel. FC Zoetermeer was feller en strijdlustiger en profiteerde op slag van rust van slordig uitverdedigen van sv Nootdorp. Michael Minquel tekende voor de 2-1. Na rust zette FC Zoetermeer goed door en zorgden Dylan Versluis en JD Obiana voor een 4-1 voorsprong. sv Nootdorp rechtte de rug en kwam op 4-2 door Lesley Kuik, maar zag meteen daarna Björn van Heijst de marge weer op drie brengen. Het laatste woord was voor Wessel van Weelden die 5-3 op het bord bracht.

Zestienhoven O23 – OLIVEO O23

OLIVEO begon slap aan de wedstrijd en dit resulteerde na tien minuten in een 1-0 achterstand. De club uit Pijnacker vocht zich weer terug in het duel en kwam langszij na een treffer van Luc Brouwer uit een hoekschop. Na de doelwisseling was OLIVEO – de ploeg van trainer Ricardo van der Spek (foto) – heer en meester, maar verzuimde om de kansen te benutten. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg uit het niets op 2-1. OLIVEO kreeg vijf minuten later een strafschop na een overtreding op Youri Gielisse. Daan Vermeulen benutte de elfmetertrap.  OLIVEO kon niet doordrukken en kreeg het deksel op de neus. Zestienhoven scoorde twee keer en won het duel met 4-2.

DSO O23 – Soccer Boys O23

De Zoetermeerders klommen naar een tweede plaats achter stadgenoot FC Zoetermeer na een 2-0 overwinning op Soccer Boys. Op Sportpark Bentwoud stond bij rust nog een 0-0 stand op het scorebord. Na de thee opende Joren Zijlstra de score uit een strafschop. Jordy Mai stelde de zege van de DSO daarna definitief veilig: 2-0.