Zaterdag 1B: DHC houdt lang stand, maar VUC wint met duidelijke cijfers

De wedstrijd in het Stadion aan de Brasserskade ging tussen DHC en een VUC met in de basiself maar liefst acht voormalige DHC-spelers en eentje als wissel op de bank, met daar ook voormalige DHC-er Rob de Lange die nu de trainer van VUC is. Een weerzien van vele oude bekenden, ook als toeschouwers rondom het veld. Het verhaal is bekend.

Tekst: Wicher Schreuders         |      Foto’s: Winfried Klos

De bezoekers kwamen wat beter uit de startblokken, maar vervolgens pakte de ploeg van trainer John de Letter het heel aardig op. VUC had weliswaar meer kansen, maar alle pogingen bleven buiten de palen van DHC-doelman Kaan Emre Kocak. Een half uur lang een heen en weer golvend spelbeeld, waarbij ook de groen-zwarten enkele malen richting VUC-doelman Nick Hasper gingen. Na 32 minuten viel vrij onverwachts de openingstreffer van Roy Speelman uit een voorzet vanaf de rechterkant, die van net binnen het strafschopgebied via een wat vreemde carambole in het doel verdween: 0-1. Vijf minuten voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Danny Kaijen (Capelle aan den IJssel) kwam ook nog de 0-2 op het scorebord nadat een vrije trap vanaf de rechterkant van Jeffrey van Roon door de handen van doelman Kocak over de lijn ging.

Na de theepauze ging DHC aanvankelijk op jacht naar een tegentreffer. Eerst kopte invaller Kris Nuangkaew over het doel van Nick Hasper. Kort daarna werd Junior Okorocha diep gestuurd, maar in goede scoringspositie voor Hasper werd zijn schot op het laatste moment door één van de terug gesnelde VUC-verdedigers ternauwernood geblokt. In de daaropvolgende aanval, na 72 minuten spelen, werd aan de andere kant in een duel Anass Attahiri – wel of niet reglementair – afgetroefd waarna de bal van afstand door Jessy Nauman in de verre hoek verdween: 0-3. Hiermee was de wedstrijd beslist en het verzet van DHC gebroken.

Vijf minuten later ging DHC-goalie Kocak naar de grond en verspeelde op ongelukkige wijze de bal, die vervolgens door Djordy Bordedwijk in het lege doel werd geschoten: 0-4. De score liep in de slotfase alsnog op. Na 81 minuten zorgde Djamairo Rigters met een kopbal voor de 0-5. Kort daarna kreeg DHC nog weer een kans om te scoren, nadat Illias Oukhattou de bal op de mee opgekomen aanvoerder Anass Attahiri speelde, maar zijn inzet verdween hoog over het doel. In blessuretijd ging een voorzet van de linkerkant voorlangs het doel, vanaf rechts kwam de bal weer voor en op de lijn verdween de bal via een inkomende VUC-speler Jessy Nauman in het doel: 0-6.

Een sportief duel tussen het huidige DHC en VUC dat een heel groot oud-DHC-gehalte kende. DHC was al gedegradeerd. VUC blijft vooralsnog in de degradatiezone, maar zag concurrenten UVS en HVV verliezen, terwijl sv Den Hoorn gelijk speelde. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.