Zaterdag 2E: CION houden elkaar in een spannend duel in evenwicht

Op een redelijke grasmat en in druilerig regenweer hebben CION en Vitesse Delft elkaar in evenwicht gehouden: 1-1.  Na een 0-0 ruststand dacht CION de winst in de tweede helft te pakken, maar een late treffer leverde de bezoekers nog een gelijkspel op.

Tekst: Harold Koster

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Zonder het verdedigingsduo Lars Franssen en Sjoerd van der Kolk had de achterhoede van Vitesse Delft haar handen soms vol aan de goed spelende Angelmo Vyent. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, wat enkele gevaarlijke momenten opleverde.

Een counter in de 34e minuut van de thuisploeg werd onschadelijk gemaakt door Hamza El Kaddouri. Kort hierna leek Vitesse op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel. Na een gevaarlijke kopbal van CION, op slag van rust, gingen de ploegen rusten met 0-0.

Strafschop

Nadat scheidsrechter Duivestein voor de tweede helft gefloten had, nam Vitesse Delft het heft in handen. De gasten uit Delft werden dreigender, maar echt gevaar bleef uit. Een gevaarlijke actie van Duncan Sjerp na een uur speler werd wederom afgevlagd voor buitenspel.

In de 68e minuut reageerde Vyent op een diepe bal en keeper Lennart van den Hengel raakte de nummer zes van CION enigszins ongelukkig. De bal ging echter toch op de stip en dit buitenkansje liet de thuisploeg zich niet ontnemen: 1-0.

Spannend

Ondanks enkele wissels over en weer bleven grote kansen voor beide ploegen uit. Door het minimale verschil bleef het wel spannend op Sportpark Broekpolder. Het leek erop, dat CION de punten in Vlaardingen zou houden, maar het werd wel ver teruggedrongen. Een scrimmage in het strafschopgebied zorgde ervoor, dat de bal bij spits Rick Burgering (foto) kwam, die onberispelijk raak schoot: 1-1.

Enkele minuten later floot Duivestein voor het eindsignaal. Aan het gelijke spel hebben zowel CION als Vitesse Delft niet veel, maar er werd door beide teams in ieder geval niet verloren.