Zondag Vierde Divisie: RKAVV maakt zich na nieuwe zege op voor zinderend slot

RKAVV heeft op eigen veld afgerekend met Heino. De Overijsselse ploeg was uitstekend in vorm en stond dankzij vijf overwinningen op een rij fier aan kop in de derde periode. Aan die sterke reeks maakte RKAVV met een 2-0 zege een einde, waardoor de Leidschendammers zichzelf nu terugvinden op de tweede plaats in de vierde divisie.

Tekst: Jonas Bloemen     |      Foto’s: Franca Dobbe

RKAVV en Heino betraden het veld door via een erehaag te lopen. Deze werd gevormd door het veteranenteam van RKAVV. Vandaag werd Willem Vader, speler van de veteranen, gehuldigd omdat hij maar liefst zestig jaar spelend lid is bij RKAVV. Een bijzondere mijlpaal waar uitgebreid bij werd stilgestaan.

Na alle plichtplegingen duurde het even voordat het duel loskwam. Echte kansen bleven lang uit, maar beide ploegen kwamen zo nu en dan tot een afstandsschot. RKAVV zag halverwege de eerste helft Khashayar Saeb uitvallen, hij werd vervangen door Justin van Rijswijk. Van Rijswijk kreeg binnen twee minuten meteen een goede kans, maar op aangeven van Zakaria Amrani kwam Van Rijswijk niet tot een schot.

Na een half uur opende RKAVV alsnog de score. Zakaria Amrani zorgde er zelf voor dat hij kon schieten, waarna hij de bal prachtig over doelman Reimink mikte: 1-0. Snel daarna kreeg RKAVV wederom te maken met een tegenvaller. Ook Asim Metin moest met een blessure het veld verlaten. Xavier Akinrinbola kwam voor hem binnen de lijnen. Met de entree van Akinrinbola trok RKAVV de wedstrijd wat meer naar zich toe, maar ook nu bleven echt grote kansen uit.

Snel na rust kreeg RKAVV wel een enorme kans. Na een geweldige aanval en een mooie combinatie met Remco Overdevest mocht Edwin Agyare alleen op het doel af. Hij stuitte echter op doelman Reimink. Diezelfde goalie moest zich snel daarna tot het uiterste strekken om een schot van Zakaria Amrani over het doel heen te tikken. RKAVV-doelman Ten Kroode werd halverwege de tweede helft ook twee keer getest. De gasten kregen binnen één minuut twee goede mogelijkheden maar Ten Kroode hield zijn doel schoon en kwam daarna ook niet meer noemenswaardig in de problemen. Invaller Yani Bouras kreeg bij het ingaan van de blessuretijd een grote kans om de marge te verdubbelen. Op aangeven van Xavier Akinrinbola schoot Bouras van dichtbij tegen de keeper. Toen één minuut later Akinrinbola zelf wel de doelman wist te verschalken, wist RKAVV zeker dat de belangrijke punten in Leidschendam bleven. Met een fraaie dribbel bepaalde Akinrinbola de eindstand op 2-0.

Over twee weken gaat de bloedstollende titelstrijd verder. RKAVV reist dan af naar het Groningse Haren waar het met Be Quick 1888 opnieuw een sterke tegenstander treft.

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV-Heino)