Zondag Derde Divisie: Remise resultaat bij duel tussen DEM en TOGB

DEM en TOGB vonden in speelronde dertig het net niet, waardoor de wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was: 0-0. Het waren vooral de beide doelmannen, Swen Verswijveren namens DEM en Moreno Zwarteveld (foto) namens TOGB, die uitblonken op sportpark DEM in Beverwijk.

Tekst: Ron Fruining

Al in minuut drie legde scheidsrechter Luca Cantineau de bal op elfmeter voor TOGB. Anthony Slierendrecht werd door zijn directe tegenstander onderuit getrokken binnen de zestien. Dean Zandbergen, klaarde eerder dit seizoen dit soort kansen feilloos. Ditmaal maakte de penaltykiller zich gereed voor het voltrekken van zijn volgende treffer, maar zag dat zijn inzet gekeerd werd door DEM-goalie Swen Verswijveren. Dezelfde Dean Zandbergen zag twee minuten later zijn pegel op de paal uiteenspatten. TOGB was naast de dominante ook de sterkere ploeg en had met iets meer fortuin, al vroeg op voorsprong gestaan in Beverwijk.

Speldenprik

DEM deelde na een minuut of tien de eerste speldenprik uit. De kopbal van Bryan Herraez Callego verdween echter over het doel van Moreno Zwarteveld. TOGB bleef de sterkere ploeg gedurende de gehele eerste helft, maar verzuimde ook nu om de gecreëerde kansen achter Swen Verswijveren te krijgen. Daarnaast moest TOGB alert blijven voor de uitvallen van de gastheren. Zo dook na een prima actie van Bilal Zejli, DEM-aanvaller Timo Wolters plots op voor Moreno Zwarteveld. De TOGB-sluitpost redde knap bij de eerste paal, waardoor het 0-0 bleef. Collega-doelman Swen Verswijveren was vlak voor rust weer een sta-in-de-weg voor TOGB. De doelman redde knap op een ingeschoten vrijetrap van de voet van Dean Zandbergen, die TOGB mocht nemen na een overtreding op Leroy Zwarteveld net buiten de zestien.

Uitblinken

In de tweede helft was het TOGB dat dominant was en aandrong, waar DEM loerde op de omschakeling om vanuit deze tactiek succes te behalen. TOGB kwam er meerdere keren goed uit, maar faalde in de afronding. Na 72 minuten was het weer DEM dat gevaarlijk werd en een grote kans kreeg via Thom de Vries. Na goed voorbereidend werk van Jesse Verswijveren mocht De Vries aanleggen, maar zag dat ook TOGB-doelman deze middag niet te passeren was. De TOGB-goalie redde fraai.

Slotfase

DEM werd in de slotfase sterker, kwam wat vaker in de TOGB-zestien. Een kwartier voor tijd waren de Beverwijkers het dichtst bij een treffer. Na een sliding van Finn Ameling, belandde de bal bij één van de DEM-voorwaartsen. De inzet van de DEM-aanvaller werd door Dean Zandbergen van de doellijn geranseld. Ameling speelde ook nu weer een uitstekende wedstrijd en was bij veel verdedigende acties van TOGB het slot op de deur.  Een voorzet van DEM-vleugelaanvaller Bilal Zejli bereikte collega aanvaller Thom de Vries. De Vries zag zijn kopbal door een mooie redding van keeper Moreno Zwarteveld onschadelijk gemaakt worden. Na een interceptie van DEM rond de middenlijn, liet ook Kjell Scheers, die net als Ameling een sterke wedstrijd speelde, zien dat ook verdedigen een kunst is. Scheers timede goed, waardoor hij met een uitstekend blok de voorzet van Bilal Zejli onschakelijk maakte.

Kjell Scheers

Doelpunten werden niet gemaakt in Beverwijk, waardoor DEM-TOGB onbeslist met 0-0 de boeken inging. Over twee weken is HSC’21de volgende tegenstander voor TOGB in Berkel en Rodenrijs.