Oud-voetballer Gerard Durand op 72-jarige leeftijd overleden

Gerard Durand, een zeker in Haagse kringen geen onbekende voetballer, is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij kwam in zijn lange loopbaan als voetballer in actie voor clubs als Oranjeplein, De Valkeniers, ESDO, Wilhelmus, RVC, BTC, Kranenburg, SVPTT en SVH.

Gerard Durand stond altijd bekend om zijn tomeloze inzet, een speler die zich altijd voor meer dan honderd procent gaf. Logisch dat hij bij de trainers die hij heeft gehad, niet vaak op de bank zat. Trainers als Aad de Mos, Bertus en Hannie van Spronsen, Nico Zuiderwijk, Piet Gelauf, Martin Kloor en René Pas deden maar wat graag een beroep op ‘ijzervreter’ Durand.

De namen van Gerard Durand en Puck Hofland (ook zo’n voetbaldier pur sang) werden vaak in één adem genoemd. Spelers die slecht tegen hun verlies konden, er alles aan deden om als winnaar van het veld te stappen.

Gerard Durand was prima als medespeler, minder als tegenspeler en ook maakte hij menigmaal het leven van de scheidsrechter zuur. Hij was ook geen onbekende bij de tuchtcommissie. Maar bovenal, een fijne voetballer, die nooit verzaakte. Niet voor niets zei hij ooit bij website Haagse Voetbalhistorie, dat zijn dieptepunt was, het moment dat hij moest stoppen met voetballen.

Zijn gezondheid was al achteruitgegaan. Op veel te jonge leeftijd is hij overleden.

Lees verder