Sir Winston Cup: Scheveningen en HBS ontmoeten elkaar in halve finale

De eerste halve finale in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup is inmiddels bekend. Scheveningen treedt op Houtrust aan tegen HBS.

Tekst: Ton Beije

HBS was al bekend als halve finalist na de winst op FC ’s-Gravenzande. In de halve eindstrijd speelt de formatie van trainer Ekrem Kahya een uitwedstrijd tegen Tweede Divisionist Scheveningen, dat dinsdagavond in de kwartfinale met 7-1 uithaalde tegen RKAVV, dat toch met negen basisspelers verscheen op Houtrust. Woensdagochtend op deze website een uitgebreid verslag met foto’s van dit duel. Die halve finale staat gepland voor dinsdag 9 mei op Houtrust, 20.00 uur.

Op Nieuw Hanenburg was zondag Derde Divisionist Quick de baas over de koploper van de zaterdag tweede klasse E, FC Skillz. Het team van trainer Paul van der Zwaan trok met 3-0 aan het langste eind door treffers van Frank van der Heiden (foto) voor rust en Jaap Fischer en Ferdi Ekinci in het tweede bedrijf. Er werden nog twee treffers van Quick door arbiter Westhoff geannuleerd wegens buitenspel. Van deze kwartfinale ook woensdagochtend een verslag en wedstrijdfoto’s.

Quick speelt in de halve finale uit tegen de winnaar van zondag Vierde Divisionist Westlandia en zaterdag eersteklasser Voorschoten’97. Die kwartfinale wordt ook op dinsdag 9 mei gespeeld. De tweede halve finale is gepland op dinsdag 16 mei in Naaldwijk of Voorschoten (aanvang 20.00 uur).

De grote finaledag – met om 17.00 uur als sluitstuk de finale om de Sir Winston Cup- is op zaterdag 17 juni op het complex van Wilhelmus. Op die dag worden er in totaal 19 finales (ook jongens, meisjes, vrouwen, Onder 23 en Halve Maan Cup) afgewerkt.

Lees verder